Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Finland skriver historia: ”De kommer äta gräs”

Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand varnar för Finland.
Foto: ANGELIKA WARMUTH / REUTERS BILDBYRÅN
Finlands skyttekung Teemu Pukki.
Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / REUTERS BILDBYRÅN
Danmarks stjärna Christian Eriksen varnar för Pukki.
Foto: CAL SPORT MEDIA / KIM PRICE/CAL SPORT MEDIA/SIPA U SIPA USA

Danmark är favoriter men Finland kommer att äta gräs på Parken.

Det tror Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand inför Finlands historiska debut i fotbolls-EM.

– De är med för första gången och de är oerhört stolta, säger Hjulmand.

EM:s tredje match blir ett nordiskt derby när Finland gör sin första match någonsin i ett stort fotbollsmästerskap.

Danmark tar emot Finland på Parken under lördagskvällen och hemmalaget, som har flera år av starka resultat bakom sig, kommer till matchen som storfavoriter.

Det håller även Finlands målvakt Lukas Hradecky med om.

– Det är inte en överdrift att säga att de har spelare av världsklass på varje position. De har bättre spelare än vi på varje plats, den äran kan man nog ge dem, säger han på en presskonferens inför matchen enligt Yle.

– Men vi har också tidigare visat att summan av alla bitar i vårt pussel är större än vad folk tror. Det blir tufft men vi kan nog rå på dem.

Varnar för Finland inför debuten i EM

Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand håller också sitt eget lag som favoriter men slår tillbaka mot de som säger att Danmark enkelt ska vinna mot Finland. 

Världen ”funkar inte så” enligt Hjulmand.

– Det är ett svårt lag att spela mot. Jag kan till och med komma ihåg när jag var 12 år och Danmark deltog i EM för första gången, i Frankrike. Det är det som händer med Finland just nu. De är med för första gången och de är oerhört stolta. De kommer äta gräs där ute för att få ett bra resultat mot Danmark, säger han inför matchen enligt danska TV2.

Christian Eriksen hyllar Teemu Pukki

Kasper Hjulmand fortsätter:

– Så vi har stor respekt för Finland. Med sina resultat och sätt att spela har de fått stor respekt runtom i Europa och det har vi också. Så vi förväntar oss en otroligt svår match mot ett bra lag som är bra coachat och har bra systematik i sakerna de gör.

Även Danmarks stjärna Christian Eriksen höjer ett varningens finger. Han imponeras av Norwich-anfallaren Teemu Pukki, som gjorde 26 mål i Championship den senaste säsongen.

– Han är en skicklig avslutare. Det han gjort i Premier League och Championship är väldigt imponerande, säger Eriksen enligt Yle.

Matchen mellan Danmark och Finland börjar 18.00.