Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Englands oro: Kan förlora EM-finalen

Foto: ACTION FOTO SPORT/NURPHOTO/SHUTTERSTOC / ACTION FOTO SPORT/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/SHUTTERSTOCK / KIERAN MCMANUS/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

SEVILLA. England kan förlora EM-finalen till Ungern och Budapest – om de inte släpper på karantänsreglerna för Uefas vipgäster.

Trots risken för ökad smittspridning.

Men fotbollsfans måste vara i karantän i tio dagar.

Den som vill stötta Englands motståndare på Wembley under EM har det tufft. 

England kräver nämligen att européer som reser till Storbritannien är i karantän i tio dagar om de besöker England. De måste också ta två kostsamma tester under perioden för att visa att de inte drabbats av Covid-19. Men nu överväger den brittiska regeringen att släppa på restriktionerna - men enbart för Uefas vipgäster. 

Ordsaken är att Wembley riskerar att förlora EM-finalen och turneringens semifinaler om England inte kan tillgodose att 2500 av Uefas VIP-gäster får se matcherna utan att behöva följa karantänsreglerna, uppger Times.

Detta trots risken att detta skulle kunna öka smittspridningen i Storbritannien.

I den brittiska regeringen är man nu orolig att man kommer att förlora semifinaler och final till Ungern som släpper på sina restriktioner nästa vecka för inresande från länder inom Schengen.

Kan väcka ilska

Inom regeringen uppges man ha diskuterat att det sannolikt kan väcka ilska inte bara bland fotbollsfans som måste följa karantänsregler, men också hos många britter som måste följa reglerna om de reser på utlandssemestrar i sommar. 

I gruppen som skulle slippa säkerhetsåtgärderna finns sponsorer, FIFA-medlemmar och politiker. De skulle då få gå på alla matcher på Wembley, men också träningspass och möten med brittiska politiker. Enligt Times är idén om ett undantag en del i Storbritanniens försök att få arrangera VM 2030. Man planerar att använda semifinaler och final för att vinna över beslutsfattare inom Uefa och FIfa.

Wembley kommer att släppa in 45000 fotbollsfans till semifinaler och final. Arenan tar 90000 besökare.

LÄS MER: Planen: Värva Isak – men vill inte ha honom

LÄS MER: Chockbeskedet: Svensken lägger av direkt

LÄS MER: Avslöjar Eriksens ord på plan