Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

EM-stjärnans flytt – som påverkar Olsen

Rui Patricio.
Foto: ALEX PANTLING / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Robin Olsen.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
José Mourinho.
Foto: JULIAN FINNEY / STELLA PICTURES / PA

Robin Olsen gör succé i EM.

Men situationen i klubblaget Roma är långtifrån optimal.

Nu blir det ännu svårare för 31-åringen att kriga om en startplats – då Roma ska ha gjort klart med en ny stjärnmålvakt.

Det är italienske silly season-journalisten Nicolo Schira som på fredagsmorgonen skriver att Portugals EM-etta mellan stolparna, Rui Patricio, flyttar till Roma.

Schira kallar det för ”done deal”. 

33-åringen kommer närmast från Wolverhampton och kostar 70 miljoner kronor att köpa loss. Kontraktet ska vara skrivet fram till 2024.

Pau Lopez var Romas förstamålvakt den gångna säsongen med 37-årige veteranen Antonio Mirante som backup. Nu har Mirante lämnat och Pau Lopez tycks inte ha nye tränaren José Mourinhos förtroende. ”Mou” har haft en ny stabil förstemålvakt högt upp på önskelistan.

Robin Olsen uttagen i L'Equipes stjärnelva

Värvningen av Rui Patricio betyder att Robin Olsen fortsatt är långt ner i Romas målvaktshierarki. Den gångna säsongen var han utlånad till Everton – och nästa säsong lär vi med största sannolikhet se svensken någon annanstans än i vinrött. Men om det blir ett nytt lån eller någon klubb som köper loss Olsen återstår att se. 

Själv har Robin Olsen, som kom till Roma efter VM-succén 2018, varit sparsam med ord om sin framtid.

– För att vara helt ärlig är det ingenting jag tänker på just nu. Det har gått bra personligen och något jag njuter av. Vad som händer efter får vi ta då. Nu är jag här och vill gå långt med Sverige, sa han på en presskonferens under torsdagen.

Insatsen i gruppspelet i EM har åtminstone stärkt Robin Olsens aktier på transfermarknaden.

När stora franska tidningen L'Equipe presenterade sin stjärnelva så här långt i turneringen placerades svensken mellan stolparna.


Hetaste snackisarna från EM med Philip Gadd, Noa Bachner och Anel Avdic
https://twitter.com/NicoSchira/status/1408304809837568002?s=20