Johan Elmander och Markus Rosenberg.
Johan Elmander och Markus Rosenberg.

Elmander petas i kväll - Rosenberg får starta

Publicerad

Nu är den här – startelvan inför Sveriges EM-premiär mot Ukraina i kväll klockan 20.45.

Den stora snackisen hittar vi längst fram: Markus Rosenberg får starta på topp framför Zlatan Ibrahimovic.

Anders Svensson och nyligen tillfrisknade Johan Elmander börjar på avbytarbänken.

– Att Johan skulle spela tre matcher på tolv dagar är lite väl mycket, säger spelaransvarige Marcus Allbäck till fotbollsförbundets hemsida.

I kväll är det dags.

Sverige gör debut i EM 2012 mot värdnationen Ukraina på Olympiska stadion i Kiev.

Knappt tio timmar innan avspark släppte förbundskapten Erik Hamrén startelvan som ska försöka spela hem en inledande seger i mästerskapet.

Svensson petas

Och elvan innehåller en förändring jämfört med hur Sverige startade i EM-genrepet mot Serbien den 5 juni.

Andreas Isaksson står i mål, och framför honom har han en backlinje bestående av Mikael Lustig, Olof Mellberg, Andreas Granqvist och Martin Olsson.

I mittfältet formerar Sverige med Rasmus Elm och Kim Källström – vilket innebär att truppens mesta landslagsspelare, Anders Svensson, inleder på bänkplats, trots att han fick starta mot Serbien.

– Vi tror att Rasmus och Kim kan vara en bra konstellation centralt, säger landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck till fotbollsförbundets hemsida.

Rosenberg startar

Lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic flankeras av Sebastian Larsson och Ola Toivonen, men det är längst fram som den verkliga snackisen återfinns.

Werder Bremens Markus Rosenberg får nämligen förtroendet från start.

– Vi vill använda oss av djupledshotet som Markus besitter. Han ska försöka dra isär deras lag längdmässigt, säger Allbäck.

"Lite väl mycket för Johan"

Erik Hamrén har bekräftat att Johan Elmander är spelklar efter sin fotskada, men Galatasaray-anfallaren får börja på avbytarbänken.

– Det är många matcher på kort tid och att Johan skulle spela tre matcher på tolv dagar är lite väl mycket, säger Allbäck.

 

Sveriges startelva: 1 Andreas Isaksson - 2 Mikael Lustig, 3 Olof Mellberg, 4 Andreas Granqvist, 5 Martin Olsson - 6 Rasmus Elm, 9 Kim Källström - 7 Sebastian Larsson, 10 Zlatan Ibrahimovic [K], 20 Ola Toivonen - 22 Markus Rosenberg.

Avbytare: 12 Johan Wiland, 23 Pär Hansson - 13 Jonas Olsson, 15 Mikael Antonsson, 17 Behrang Safari, 8 Anders Svensson, 11 Johan Elmander, 14 Tobias Hysén, 16 Pontus Wernbloom, 18 Samuel Holmén, 19 Emir Bajrami, 21 Christian Wilhelmsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag