Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter Boris Johnsons löfte: Fyra gripna för rasismen

Foto: DANNY LAWSON / STELLA PICTURES / PA
Foto: PETER POWELL / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOHN SIBLEY / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MIKE EGERTON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LAURENCE GRIFFITHS / AP TT NYHETSBYRÅN

Brittisk polis har gripit fyra personer efter rasistattacken mot de engelska spelare som missade sina straffar i EM-finalen.

Det berättar Reuters.

Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka blev måltavla för flera rasistiska kommentarer efter att de engelska landslagsmännen missat sina straffar när Italien vann EM-finalen.

Den brittiska regeringen har sedan dess gått ut hårt och krävt att sociala medieplattformarna får bukt med problemet och delar med sig av information på personerna och kontona bakom attackerna.

Nu har den brittiska polisen gripit fyra personer som misstänks stå bakom flera av de rasistiska kommentarerna, berättar nyhetsbyrån Reuters på torsdagen.

Den brittiske premiärministern Boris Johnson har tidigare lovat att stänga av de som döms skyldiga för rasism från att få titta på fotboll på plats.