Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dramatisk match – nu är de sämst någonsin

Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA
Foto: DEAN MOUHTAROPOULOUS / POOL / EPA / / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SPORTSPHOTO / SPLASH NEWS / ALL OVER PRESS SPLASH NEWS

Nederländerna och Ukraina bjöd på underhållning.

Till sist avgjorde Denzel Dumfries matchen med sitt 3-2-mål i den 85:e minuten.

– Om det hade blivit 2-2 hade alla varit besvikna och arga, säger Georginio Wijnaldum enligt De Telegraaf.

I och med Ukrainas förlust förlängdes en dyster svit för laget som nu har förlorat sex raka EM-matcher. Man har förlorat alla matcher efter segern mot Sverige 2012.

Vad var det egentligen som skedde under den första halvtimmen?

Det blev inte mål i alla fall men det var snarare ett under än ett tecken på att matchen mellan Nederländerna och Ukraina var tråkig.

Spelet böljade fram och tillbaka och det varvades stekheta målchanser, klockrena brytningar, hårda skott och läckra framspelningar om vartannat. 

Allra närmast mål var det när Georginio Wijnaldum spelade fram Denzel Dumfries som fick ett öppet läge i straffområdet men Heorhiy Bushchan i Ukrainas mål kom ut snabbt och stoppade skottet.

Nederländerna var närmast men märkligt nog blev den första halvleken mållös.

Islossning i andra halvlek

I den andra halvleken blev det inte lika fartfyllt – men det blev fem mål.

I den 52:a minuten styrde målvakten Heorhiy Bushchan bollen rakt ut till Georginio Wijnaldum som placerade in bollen i nättaket.

Bara sex minuter senare utökade Nederländerna när Wout Weghorst dunkade in bollen från nära håll.

Ukraina hade svårt att skapa målchanser men fick en biljett in i matchen när Andrij Jarmolenko reducerade med ett drömskott från distans i den 75:e minuten.

Denzel Dumfries avgjorde

Pånyttfödda Ukraina kvitterade sedan i den 79:e minuten när Roman Jaremtjuk kastade sig fram och nickade in 2-2 på en frispark.

Men trots den sena comebacken från Ukraina var det Nederländerna som avgick med segern. Nathan Aké nådde Denzel Dumfries med ett långt inlägg och Dumfries nickade in det avgörande målet i den 85:e minuten.

– Vi spelar bra men inom några minuter får de två chanser och båda går in. Sedan återfår de självförtroendet. Vi måste lära oss att avsluta en sådan match efter 2-0. Det är en punkt som vi måste förbättra, säger Georginio Wijnaldum efter matchen enligt De Telegraaf.

– Vi fortsatte tro på det men det kunde ha blivit annorlunda. Om det hade blivit 2-2 hade alla varit besvikna och arga. 

Ukraina tangerade bottenrekord

Wijnaldum är en stor ledare på planen för Nederländerna.

– Jag försöker hjälpa och coacha alla men jag kan inte coacha alla. Jag jobbar också med mitt eget spel. Jag säger alltid: ”Det måste finnas elva kaptener i laget”, säger han.

I och med 3-2-förlusten tangerar Ukraina ett dystert rekord. Tillsammans med Jugoslavien är Ukraina nu den nation som har förlorat flest matcher i rad i EM. Laget har förlorat alla sex matcher efter den inledande vinsten med 2-1 mot Sverige i EM 2012. I den matchen gav Zlatan Ibrahimovic Sverige ledningen men den nuvarande förbundskaptenen Andrij Sjevtjenko vände matchen med två mål.