Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det tror jag att han insåg själv”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Alexander Isak dribblade av fem slovaker hela vägen fram till straffområdet han skott blockades.

Precis bredvid stod Robin Quaison helt fri och ropade efter bollen.

– Jag tänkte inte klart, jag borde ha passat, säger Isak.

Efter en passiv första halvlek tog Sverige tag i taktpinnen i andra halvlek. Emil Forsberg var på spelhumör och hade flera fina kombinationer. Till slut gjorde han 1-0 på straff vilket blev slutresultatet när Sverige tog en mycket viktig seger och sätter press på Spanien och Polen.

Men det var inte bara Forsberg som briljerade. 

Isak: ”Tänkte inte klart”

SportExpressen gav Alexander Isak fyra getingar för insatsen mot Slovakien och anfallaren var ett orosmoment för motståndarförsvaret hela den andra halvleken. Isak flyttade bollen över stora ytor och satte lagkamrater i lägen. Sedan bjöd han på en soloshow.

Isak fick en fin passning av Ludwig Augustinsson på mittplanen. Därefter följde en dribblingsräd som slutade med att han snurrade upp fem slovakiska spelare på vägen upp till straffområdet innan han avlossade ett högerskott som blockerades till hörna.

Till höger stod dock Robin Quaison helt fri och ropade efter bollen. En passning till Quaison hade förmodligen inneburit ett svenskt mål.

– Hundra procent. Vi snackade lite om det och Robin var sur men det köper jag. Det är ett sånt läge om man inte gör mål på så måste man passa. Det var dåligt av mig. Jag var trött och tänkte inte klart och jag borde ha passat, säger Alexander Isak om situationen.

”Tror han insåg det själv”

Robin Quaison:

– Jag hade gärna velat ha passningen när han dribblade sig fri. Isak gör det bra, han tar bollen och dribblar av motståndarspelarna men sedan tycker jag att han borde ha passat mig. Det tror jag att han insåg själv men det är inget mer med det. Vi vann och det är det viktigaste. Vi är alla glada över segern, säger Quaison som ordnade den svenska straffen.

Quaison fortsätter att hylla sin kompis och anfallskamrat:

– Isak skapade mycket i dag, han kämpade och slet. Det var en väldigt bra insats.

Hur ser du på konkurrensen mellan dig och Marcus Berg?

– Jag tycker vi har en konkurrens mellan alla forwards. Vi är fem anfallare plus Dejan och vi alla måste vara på topp och prestera hela tiden.


GUIDE: Allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021 

LÄS MER: Emil Forsberg om samtalet med dottern: ”Kom hem”

LÄS MER: Slovakien rasar efter förlusten: ”Det var en tydlig hands”