Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det hade varit roligt att möta dem igen”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/SHUTTERSTOCK / KIERAN MCMANUS/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

På tisdag ställs Sverige mot Ukraina i åttondelsfinal. 

Vid svensk vinst kan England vänta i en EM-kvart. 

– Skulle vi vinna och få dem i kvartsfinalen vore det en rolig match att spela, säger Victor Nilsson Lindelöf som till vardags spelar i England. 

Fotbolls-EM kliver i dagarna in i nästa skede av turneringen. Under helgen drar åttondelsfinalerna i gång och det är vinna eller försvinna i varje match. 

Sverige vann sin grupp och ställs på tisdag kväll mot Ukraina i Glasgow. 

En tuff match om man lyssnar på spelarna Mikael Lustig och Victor Nilsson Lindelöf. 

– Jag såg matchen mot Nederländerna och i den matchen var de riktigt bra, med en frejdig offensiv. Med tanke på EM-kvalet så vet vi att det är ett väldigt skickligt fotbollslag, säger Mikael Lustig. 

– Det är ett väldigt bra och skickligt fotbollslag som har presterat fin fotboll. Vi vet att det kommer bli en väldigt tuff match, men vi vill alltid vinna. Ukraina kommer göra det svårt för oss, fyller Victor Nilsson Lindelöf i. 

Lustig: ”En bra känsla”

Sett till rankning är Sverige favoriter i åttondelsfinalen. Janne Anderssons landslag återfinns som 18:e lag och Ukraina på en 24:e. 

Framgången under VM i Ryssland 2018, där Sverige tog sig till kvartsfinal, bidrar också till att pressen ökar inför matchen mot Ukraina. 

– Förväntningarna är betydligt högre, det tycker jag. Gemene man som inte har koll på Ukraina ser det som en enkel match. De var seedade etta i gruppen. De har gjort något rätt de senaste åren. Det är en tuff match. Vi kunde mött större nationer, vi går in med en bra känsla, säger Lustig. 

”Gillar inte att titta framåt”

Vid seger väntar antingen England eller Tyskland i en kvartsfinal. Det skulle innebära att Nilsson Lindelöf ställs mot en rad spelare han till vardags möter, eller spelar med, i klubblaget Manchester United. 

– Jag gillar inte att titta framåt, jag vill fokusera på matchen som kommer. Fotbollen i England är oerhört stor, betyder mycket för många människor. De vill ta sig långt och försöka vinna. Skulle vi vinna och få dem i kvartsfinalen vore det en rolig match att spela. Vi möttes i VM, det hade varit roligt att möta dem igen.

– Det viktigaste är att vi har fötterna på jorden. Vi fokuserar på det som är viktigast. Det är inte det roligaste svaret, men det är viktigast för oss som lag och spelare.

Mikael Lustig håller med: 

 – Tänker man 1-2-3 steg fram kan man åka på det snabbt. Vi fokuserar på Ukraina. 

LÄS MER: Dejan Kulusevski hyllas av flickvännen: ”Han är unik”

LÄS MER: Hasse Backe om reaktionerna: ”Hur lugn som helst”