”Det enda hon säger är 'kom hem pappa'”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: IMAGO/IBL

SANKT PETERSBURG. Emil Forsberg gjorde matchens enda mål mot Slovakien.

Efter slutsignal pratade straffhjälten med sin dotter.

– Man får ont i magen och jag får ont, det enda dottern säger är ”kom hem pappa, kom hem”, berättar målskytten efter 1-0-segern.

Istället för Sebastian Larsson var det Emil Forsberg som tog hand om Sveriges straff i mötet med Slovakien.

– Så länge vi gör mål är jag glad. Jag har inte saknat det så. Nu fick jag chansen och det var kul. Jag var inte nervös. Det kändes bra, det ska vara kul att slå straffar, press finns men nervös var jag inte. Man måste vara trygg i dig själv, säger Forsberg.

Hemma från Sundsvall fick Emil Forsbergs dotter se sin pappa bli matchhjälte. Efter matchen pratade de på telefon.

Ett tufft samtal.

– Hon var lite ledsen, hon var sur på folk för att de hade skrikit så mycket när jag gjorde mål på straffen. Så det var lite diskussioner, men det är bra. De är nöjda där hemma nu, säger han till TV4.

På presskonferensen berättade Forsberg vidare om hur det är att vara borta mycket från familjen.

– Jag satt två veckor i karantän innan jag kom hem till Sverige. Det är jobbigt. Man får ont i magen, det enda dottern säger är ”kom hem pappa, kom hem”. Jag gör det här för henne, det är sånt jag tar med mig. Jag hoppas att vi går så långt som möjligt så får vi träffas sen, säger han.

”Lite tragiskt att de inte får träffa familjen”

Emils pappa Leif Forsberg har tidigare berättat för SportExpressen om hur familjen ställt in en planerad EM-resa. Och hur coronapandemin slitit på familjen.

– Det är klart lite tragiskt att de inte får träffa familjen, men det vet de ju om. Det är att välja det eller att inte spela, sa Leif Forsberg då.

– De sista två veckorna i Tyskland var Emil isolerad på anläggningen och var sedan hemma i tre dagar, han har träffat Florence (dottern) tre eller fyra gånger den senaste en och en halv månad tror jag. Så är det ju, men det är inte roligt.