Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dejan på väg tillbaka – då byts han ut i laget

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

SEVILLA/STOCKHOLM. Sverige kommer att göra en ändring i EM-truppen. 

Enligt Aftonbladet kommer Jesper Karlsson ersätta Mattias Svanberg. 

Tidningen rapporterar samtidigt att Dejan Kulusevski har testas negativt och är nära comeback. 

Det var i tisdags som Dejan Kulusevski testades positivt för covid-19. Ett par timmar senare stod det klart att även mittfältaren Mattias Svanberg har fått positivt testresultat. Båda sattes direkt i karantän. 

Nu uppger Aftonbladet att förbundskapten Janne Andersson kommer att göra en ändring i spelartruppen. Mattias Svanberg, som ser ut att missa gruppspelets andra match mot Slovakien, kommer att ersättas av Jesper Karlsson. Sistnämnde kallades in av förbundskaptenen som en av de sex reservspelarna. Karlsson kan tidigast bli aktuell att spela mot Slovakien på fredag. 

Kakembo: ”Båda mår fortsatt bra”

– Vi har fått många frågor från flera av er gällande eventuella förändringar i truppen. Efter att ha ställt frågan till UEFA om deadline för truppförändringar har vi fått svaret att vi har till i morgon (måndag) på dagen på oss att fatta ett sådant beslut. Därför kommer vi att vänta med att fatta ett definitivt beslut till i morgon på dagen, säger landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson och fortsätter: 

– När ett beslut är fattat så kommer vi kommunicera det. Vi har också fått flera frågor angående status på Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski. Vårt medicinska team har löpande kontakt med spelarna som båda mår fortsatt bra.

Aftonbladet rapporterar vidare att Dejan Kulusevski är nära comeback. Juventus-stjärnan har testats negativt och nu handlar det om att Kulusevski visar upp fler negativa test. Gör han det så kommer han att återgå till EM-truppen.