Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De ska lösa klubbyten till svenska stjärnorna

Foto: PRIVAT / PRIVAT
Foto: NILS PETTER NILSSON

GÖTEBORG. Flera blågula landslagsstjärnor står inför klubbyten i sommar. SportExpressen har gått igenom vilka spelare som tillhör vilka agentstall inför sommarens transferfönster. 

HCM Mangement (Hasan Cetinkaya) 

Spelare i sitt stall: 

Victor Nilsson-Lindelöf 

Emil Forsberg 

Kristoffer Nordfeldt 

Ken Sema 

Ludwig Augustinsson 

Mikael Lustig 

Robin Olsen 

Kommentar: Har flest spelare i landslaget och är även med på Transfermarkts lista över de agenter i världen som har med mest EM-spelare, där han är sjua. Har även Frenkie de Jong och tog holländaren till Barcelona för något år sedan. Ungerske EM-målvakten Peter Gulasci i RB Leipzig och Barcelonas Martin Braithwaite finns även i Cetinkayas stall, som har ett värde på EM-spelare på över 1,7 miljarder kronor. Här handlar det främst om att hitta en ny klubb till Robin Olsen, Kristoffer Nordfeldt och Ludwig Augustinsson. Augustinsson sägs redan intressera italienska Lazio och Nordfeldt har klubbar i Turkiet efter sig. Har även Mattias Johansson, som var med i reservlandslaget, och som är nära en övergång till Legia Warszawa. 

MD Management (Martin Dahlin) 

Landslagsspelare i sitt stall: 

Pontus Jansson 

Filip Helander 

Andreas Granqvist 

Mattias Svanberg 

Albin Ekdal 

Kommentar: Martin Dahlin fick nyligen över Albin Ekdal, och även brorsan Hjalmar Ekdal, i sitt stall. Har varit Andreas Granqvists agent i princip hela mittbackens karriär. Nu har Dahlin fem landslagsspelare och kan få en hektisk sommar. Filip Helander har intresse på sig från flera klubbar och även Mattias Svanberg kan vara på väg mot en flytt i sommar, där klubbar som Milan varit och hört sig för. Övriga tre spelare i stannar i sina respektive klubbar. Dahlin har även Tim Sparv i Finland. Martin Dahlin jobbar tätt ihop med tidigare landslagsstjärnan Marcus Allbäck, som sadlade om till agent efter att ha varit landslagschef under Hamrén-eran. 

Global Soccer Management (Patrick Mörk/Carl Fhager) 

Landslagsspelare i sitt stall: 

Karl-Johan Johnsson 

Emil Krafth 

Gustav Svensson 

Pierre Bengtsson

Kommentar: GSM har fyra landslagsspelare i nuvarande trupp och där kan det även bli en hektisk blågul sommar. Pierre Bengtsson lär söka sig en ny klubb med tanke på att han inte är förstavalet i FCK längre, Gustav Svensson längtar hem till IFK Göteborg och Karl-Johan Johnsson kan nog behöva se över sin situation då han blivit petad som nummer ett i FCK. Tidigare Blåvitt-spelaren Stefan Selakovic finns bland agenturens anställda.  Emil Krafth trivs bra i Newcastle i Premier League. GSM har även Joakim Nilsson, som var med i reservlandslaget och som stod på tur in i EM-truppen om någon mittback skadat sig. 

Nordic Sky (Per Jonsson, Anders Karlsson och Anders Carlsson)

Spelare i sitt stall: 

Sebastian Larsson 

Viktor Claesson 

Kristoffer Olsson 

Kommentar: Här kan det bli en del att göra för agenturen som har filialer i Norge och Danmark. Sebastian Larsson blir som sagt kvar, men både Claesson och Kristoffer Olsson vill nog helst ha ett klubbyte och lämna Krasnodar. Claesson har även nobbat en förlängning. Nordic Sky har även Jesper Karlsson, som var med i reservlandslaget, och som kan stå inför ett klubbyte, då tyska Stuttgart är intresserade. Agenturen har även norske mittfältaren Martin Ödegaard i sitt stall. Har Björn-Tore Kvarme som jobbar åt dem i Norge och Niclas Jensen som har huvudansvaret i Danmark. Även förre landslagsmannen Fredrik Stoor jobbar åt firman. 

Universal Sports (Vlado Lemic) 

Alexander Isak 

Robin Quaison 

Kommentar: Vlado Lemic har ett stort antal stjärnor i sitt stall, där bland annat kroatiske EM-spelaren Luka Modric ingår. Det gör också Sime Vrsaljko och Nemanja Matic . Alexander Isak är den som är värderats högst bland alla spelare hos agenturen, med ett marknadsvärde på 400 miljoner kronor. Här kan det bli en flytt i sommar med tanke på succé i EM-slutspelet hittills. Även Robin Quaison kan vara på väg att flytta, trots att Mainz höll sig kvar. Har ett par medarbetaren i Sverige som jobbar åt honom och det lär bli hektiskt om Isak fortsätter att göra et bra. 

Caa Base LTD 

Jens Cajuste 

Kommentar: En av Storbritanniens största agentfirmor med bland annat Heung Min Son , Rafahel Varane, James Maddison, Dele Ali och Kyle Walker. Förutom att ha extremt goda kontakter på de brittiska öarna har man även ett bra rykte i Italien och Spanien. Här lär det bli till att jobba då Cajuste nu jagas av flera utländska klubbar. Italien lär vara ett hett tips där. 

Essel Sports Management (Sören Lerby) 

Marcus Berg 

Kommentar: Marcus Berg har jobbar med förre danske storspelaren Sören Lerby under hela sin karriär och det var Lerby som tog Berg från Blåvitt till Groningen och Hamburg bland annat. Nu när han är klar för IFK Göteborg och skrivit på sitt sista kontrakt i karriären, så någon mer flytt för Berg blir det inte. 

Wasserman group 

Jordan Larsson 

Kommentar: Wasserman är en av världens största agentfirmor och har agenter som jobbar för dem utspridda över hela världen. Där ingår inte bara fotbollspelare utan även andra idrottare och kända personer. Representerar även de största tv-sportprofilerna i USA. Jordan Larsson är inte något av firmans största namn, men Larsson jobbar sedan tidigare med farsan Henkes agents Rob Jansen (som är vd för Wasserman) och hans son. Larsson är aktuell för en flytt och frågan är bara om någon klubb hostar upp det Spartak Moskva vill ha.

Marcus Danielson: Utan agent/Filip Lesniweski 

Kommentar: Danielson har ingen agent men svenske Filip Lesniewski var den som var med och gjorde affären som tog mittbacken till Dalian från Djurgården. Efter succén i EM lär det vara huggsexa om mittbacken på agentmarknaden. 

Dejan Kulusevski: Stefano Sem/Alessandro Lucci

Kommentar: Har ännu inte bekräftat något agentbyte med medieuppgifter i Italien säger att Kulusevski ska ha blivit värvade till Alessandro Lucci, den italienske storagenten som bland annat har Edin Dzeko, Leonardo Bonnuci, Juan Cuadrado och Alessandro Florenzi i sitt stall. Italienska tidningar rapporterar att just Bonucci var orsaken till bytet från Stefano Sem till Lucci, då Bonucci sägs ha övertalat Dejan att byta agent. 


LÄS MER: Slovakien rasar efter förlusten: ”Det var en tydlig hands”

LÄS MER: Stjärnornas lyxliv i Sverige – mångmiljonhus och privatjet 

LÄS MER: Platsen som format Janne Andersson