Klockan 01.15 i Reykjavik.
Island har precis tagit sig till sitt första stora fotbollsmästerskap.
Ett litet land på 325000 människor har tagit sig till EM i Frankrike på VM-bronsmedaljören Nederländernas bekostnad.
De har även Turkiet, med över 75 miljoner människor, bakom sig i kvalgruppen.
Nu står några unga killar utanför den enkla nattklubben och vädjar till två väldigt stelbenta polismän om att få fortsätta festa.

Vid en första anblick ser det ut som att några killar försöker förklara att de inte är så berusade, att de inte alls kräktes i garderoben.
I själva verket är det Islands bragdhjältar som försöker övertala polisen att låta supportrarna fortsätta festa med dem ytterligare ett tag, trots att ordningsbestämmelserna säger att nattklubben ska vara stängd vid 01. De skulle lätt kunna få festa på egen hand i en avskild miljö. Men för Islands landslag är det inte bara en klyscha att fansen som står med vikingahorn på läktarna, Tólfan, verkligen är en del av laget, den tolfte spelaren. Lars Lagerbäck och hans radarpartner Heimir Hallgrímsson, brukar till och med tala för supportrar inför matcher, för att förklara startelvan och för att umgås.
De isländska spelarna ger sig inte, ungefär som på fotbollsplan vägrar de vika ned sig, respektfullt och enträget slåss de för sin sak. Inne i dem trånga lokalen byggd med ett skyltfönster ut mot gatan så att man ser dansen och sången från gatan, hörs jubel och skrik.
Till sist ger en av polismännen upp.
– Ok, ni får en timme till.
I England eller Frankrike hade samma scen antagligen gett rubriker om en fest som urartat och berusade spelare som tjafsat med polis.
Här kommer en av landslagets pressansvariga fram och försäkrar sig om att jag såg allt.
– Såg du vem det var som övertalade polisen om att få fortsätta festen. Det var våra killar, säger hon stolt.
"Island försökte inte skapa något"
Förra tisdagen blev Island hela världens lag.
Det var då Ronaldo bestämde sig för att pissa på Islands parad.
De var redan ett beundrat landslag tack vare att de tog sig till EM.
Men för att vara riktigt älskad krävs en skurk.
Världens största fotbollsstjärna bestämmer sig för att ta på sig den rollen när han med en grupp journalister vid spelarbussen efter 1-1 i EM-premiären sågar Islands insats,
Ett disciplinerat Island firar sitt första mästerskapspoäng som om det vore ett litet mirakel.
Men Cristiano Ronaldo, med en årslön på över 180 miljoner kronor, köper inte bragden.
– Island försökte inte skapa någonting, gnäller Ronaldo när han står med oss journalister. De bara försvarade, försvarade och försvarade för att sedan försöka kontra. De hade en riktig turkväll. Vi borde ha fått tre poäng, men allt kommer bli okej för oss ändå. Jag trodde att de hade vunnit EM när jag såg hur de firade efter slutsignalen. Det var otroligt, säger Ronaldo.
Men du köper inte drömmen om att ett litet lag kan…, försöker en engelsk journalist, men avbryts av Real Madrid-stjärnan.
– När de inte försöker spela fotboll utan bara försvarar, försvarar och försvarar, det är enligt min mening inskränkt och det är därför de inte kommer att göra något stort i den här turneringen.

Efteråt berättar Daily Mails reporter att Portugals presschef försöker få Ronaldo att sluta prata. Han drar superstjärnan i armen.
Vi har just bevittnat en liten pr-katastrof.
De isländska spelarna blir genuint irriterade när jag berättar vad Ronaldo sagt.
– Han är bara en dålig förlorare. Han ville inte förlora matchen. Vad väntade han sig, att vi skulle spela som Barcelona mot dem? Han fjollar runt och filmar. Självklart var vi underdogs, vi spelade som underdogs och hade otur som inte vann matchen, säger Kári Arnason.
– Vi är en liten ö i Atlanten! Och vi fick oavgjort mot dem. Och han hade bara en chans. Vi nollade honom. Tuff skit för honom.
"Tuff skit för honom"
Även Lars Lagerbäck ger svar på tal. Han hyllar Portugal och tippar dem som potentiella EM-vinnare, men säger också.
– Jag har inget emot om han vill gömma sig bakom det. Så är det alltid. Det är så väldigt lätt när ett lag har större förväntningar än vad de uppnår då börjar de alltid snacka om motståndarna och jag tycker det är oprofessionellt. Då får de se till att spela bättre då, säger Lagerbäck.
– De mer eller mindre tvingade oss till att försvara i 60 procent av matchen. Jag tycker inte att det är så farligt ändå. Vi måste göra på det sättet. Vi har inte det spelet som de har. Det kräver lite mer tid och utveckling för de här killarna och laget.

■■■
Ronaldo har fått hård kritik för sitt uttalande. Många har menat att man kan få vara en dålig förlorare någon gång, men att Ronaldo om någon, som själv kämpat för att nå toppen, borde uppskatta hur hårt Island arbetat för att bli en EM-nation.
Islands framgångar handlar nämligen dessutom inte bara om en extra hängiven gyllene generation spelare med rätt förbundskapten, utan om en långsiktig satsning på att få fram fler professionella tränare inom ungdomsfotbollen och även fler inomhusplaner. Kanske är det därför så många tagit Islands parti i bråket. Islands framgångar är ett resultat av att ett väldigt litet land bestämt sig för att fostra fler fotbollsspelare.
– Det här är den första generationen som kommit fram efter att vi började med systematisk träning och att ge barnen kvalificerade tränare i en ung ålder, säger Islands president Ólafur Ragnar Grímsson när vi fikar på Grand Hotel i Stockholm.
Men man har inte bara satsat på fler utbildade ungdomstränare. Succén är också en följd av att man byggt fler inomhushallar som drivs av miljövänlig geotermisk värme.
– Jag har sett statistik som visar kopplingen mellan antalet inomhushallar som drivs av miljövänlig geotermisk värme och världsrankingen för fotbollslaget. Båda grafer går, parallellt, uppåt på samma sätt, säger president Ólafur Ragnar Grímsson entusiastiskt.
När det isländska vädret tidigare hade stoppat träning kan barnen nu spela inomhus. Vad det betyder syns just nu på EM-scenen.
– Och vet du vilka som använder dem mest nu? Barnen. Inomhushallarnas är fulla av barn nu. De står i princip aldrig tomma.
Men Islands framgångar har också krävt att man dumpar bilden av sig själva som slagpåsar.
Att våga tro själv att man kan slå de stora nationerna
I Sverige har vi en förmåga att tro att Lars Lagerbäck bara kom till Island, viftade med sitt trollspö och så trodde backar som Ragnar Sigurdssson att han kunde stoppa Arjen Robben och Cristiano Ronaldo. Men sanningen är att framgången för isländsk basket och handboll banade vägen för fotbollen. Handbollslandslagets OS-silver i Peking 2008 var viktigt.
– Det var första gången ett litet land fick en medalj i en lagsport. Och det är ju mycket större för ett litet land som Island att lyckas när man måste ha många spelare i en sport, säger president Grímsson.
"Lagerbäck kom – och riskerade sitt rykte"
Det fanns en tid då isländska fotbollsspelare betraktade landslagssamlingar som släktträffar och tillfällen att gå på krogen med kompisar. Det ändrades med Lars Lagerbäcks ankomst. Andra tränare hade talat om vikten av disciplin, men det blev annorlunda när en tränare som nått VM och EM sa det. Precis som Sepp Piontek fick Preben Elkjaers danska landslag att ta fotbollen på större allvar, har Lars Lagerbäck gjort Islands landslagsfotboll mer disciplinerad.
– Han fick oss att förstå vad som krävdes. Han har ju varit med och gjort det själv, säger Augsburgs Alfreð Finnbogason, tidigare i Helsingborg.
President Ólafur Ragnar Grímsson
– Helt plötsligt kom en äldre statsman av europeisk fotboll och ville vara deras boss, mentor och hjälpare och det gav dem som lag ett större självförtroende och känsla av vad de kunde åstadkomma om de la manken till, säger presidenten.
– Om han kom, och riskerade sitt rykte, för det hade inte varit en bra final på karriären att misslyckas med Island, då tänkte de minsann göra allt de kunde. De insåg att han var i helt annan klass jämfört med de vi haft och lyssnade på vad han sa.
Efter matchen mot Portugal fick Swansea-spelaren Gylfi Sigurdsson en talande fråga. En amerikansk journalist undrade om Island bestämt sig för att vara brutala mot Cristiano Ronaldo för att skrämma världsstjärnan.

– Nej, det är bara så vi spelar, säger Gylfi artigt. Vi spelar alltid aggressivt, men kanske speciellt mot lag som är väldigt teatraliska ibland, och det såg du säkert i matchen. Men det är bara så vi är. Vi är aggressiva och vi försvarar ordentligt. Och vi ger inte någon spelare en enkel match.
Journalisten talade till Gylfi Sigurdsson som om Island var fotbollens Hanson Brothers, trots att islänningen han talade med är Premier League-stjärna och en av Europas bästa tvåvägmittfältare när han är i form.
■■■
Och vid en första anblick framstår kanske Islands spelare som ett rövargäng, en grupp oborstade vikingar, men de är snarare än väldrillad armé.
Precis som det svenska landslaget en gång i tiden tvingar Lars Lagerbäck dem att göra matchliknande övningar om och om igen för att det till sist ska sitta som en reflex.
– Jag är förvånad över att de orkat mig i fyra år för jag anordna inga roliga träningar, säger Lagerbäck.
Nu har de en defensiv som kan göra världens bästa spelare Cristiano Ronaldo ursinnig.
– Vi har en defensiv som kan stoppa de bästa lagen i världen, säger Gylfi Sigurdsson. Vi har spelare som kan springa mycket, men de är också väldigt taktiskt tålmodiga. För du måste vara väldigt tålmodig om du ska slå de bästa lagen som är så duktiga på att hålla i bollen. Portugalmatchen visar hur bra vi är defensivt.
Aron Gunnarsson, Gylfis defensiva radarpartner på det centrala isländska mittfältet är en av spelarna som märkt av att Island blivit världens nya favoritlag.
Cardiff-spelaren och Cristiano Ronaldo hade bestämt att de skulle byta tröjor efter premiärmatchen mellan Island och Portugal.
Men när Portugal sensationellt tappade poäng så var Ronaldo inte längre lika sugen på det vänskapliga bytet.
Nu har hashtagen #shirtsforaron startat för att stötta Islands hårdföre lagkapten.
– Det är jätteroligt, säger Gunnarsson. Mitt batteri tar slut hela tiden för att så många människor hör av sig."