Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

I samtal med Celtic – Blåvitt kan få miljoner

Carl Starfelt.
Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN
Jens Cajuste, Carl Starfelt och Ken Sema.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Carl Starfelt, 26, har Celtics ögon på sig. 

Den skotska klubben är i kontakt med den svenske mittbacken.

Enligt SportExpressens uppgifter ligger det första budet på 50 miljoner kronor – vilket innebär miljonjubel i IFK Göteborg.

Carl Starfelt var inte uttagen i den svenska EM-truppen, men verkar ändå ha fångat storklubbars uppmärksamhet. Den skotska storklubben Celtic har nu inlett samtal med svensken, vilket silly season-journalisten Fabrizio Romano var först med att avslöja. 

Starfelt spelar för tillfället i ryska Rubin Kazan där han har kontrakt fram till juni 2024. 

Blir affären genomförd för den svenske mittbacken så kommer hans senaste svenska klubb, IFK Göteborg, att få tio procent av summan. Skulle han gå för 50 miljoner svenska kronor så skulle alltså Blåvitt få fem miljoner. 

Starfelt värvades till Rubin Kazan i juli 2019 och den senaste säsongen gjorde han 31 matcher och tre mål för den ryska klubben. 

Tre landskamper

När VM-kvalet drog i gång i mars satt han på bänken både mot Georgien och Kosovo. I den efterföljande träningsmatchen mot Estland spelade han 90 minuter.

I bortamatchen mot Arsenal Tula den 8 maj i ryska Premier League gjorde Starfelt sitt senaste mål för klubben. På en hörna i den 66 minuten gick han upp och satte sitt tredje mål för säsongen i vinstmatchen.

I Rubin Kazan så har Starfelt gjort framsteg och har under den senaste säsongen varit en av de bärande spelarna. Mycket tack vare stjärntränaren Leonid Slutsky.

– Han har betytt väldigt mycket. När han kom till Rubin Kazan hade jag inte spelat alls i princip och självförtroendet var inte på topp. När Leonid kommer och ger mig chansen samt ser något i mig, det är väldigt viktigt, sade Starfelt i en intervju med GT i höstas.

Starfelt förlängde sitt kontrakt med den ryska klubben så sent som i februari, men ser nu ut att lämna den om affären går i lås.