Bollen på armen - men Holland fick inte straff

Publicerad

Holland blev bestulet på en straff i EM-premiären mot Danmark.

När bollen nuddade armen på backen Lars Jacobsen i den 90:e minuten valde dock domaren Damir Skomina att fria.

- Till tusen procent är det där en straff, säger förbundskaptenen Bert van Marwijk.

Den slovakiske domaren Damir Skomina blev en måltavla för holländarna efter den mycket överraskande 0-1-förlusten mot Danmark i EM-premiären i kväll.

I den 90:e minuten träffade bollen på armen och handen på dansken Lars Jacobsen. Inbytte anfallaren Jan-Klas Huntelaar blev vild och vansinnig efter duellen med Jacobsen och gestikulerade vilt mot Skomina som inte gav honom någon respons.

– Jag tycker han (Jacobsen) gör sig större i situationen och vinner fördelar av det. Visst kan han blåsa, säger TV4-experten Jens Fjellström.

”Jag hade velat ha en straff”

Även i TV4-studion höll experterna Henrik Larsson och Bojan Djordjic med om att det nog skulle varit en straff för Huntelaar och resten av laget.

– Handen är långt ute. Han hade definitivt kunnat döma straff i dag, säger Henrik Larsson.

Bojan Djordjic säger:

– Jag hade velat ha en straff där om jag hade varit spelare. Det vore hårt dömt så där i slutet av matchen, men man måste ta de besluten också...Danmark hade helt enkelt med sig flytet idag.

Marwijks syrliga passning – till domaren

Förlusten var ett hårt slag för Holland och förbundskaptenen Bert van Marwijk.

– Det är en klar straff, och då skulle vi förmodligen ha fått oavgjort, säger han enligt AP och fortsätter:

- Det var kanske fyra, fem, sex spelare som hade flera chanser, och domaren hade också en chans, sade van Marwijk med en syrlig åsikt om Skominas beslut.

Senare på lördagskvällen utvecklade han sitt resonemang, enligt De Telegraaf.

- Till tusen procent är det där en straff, det var dubbla händer, säger van Marwijk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag