Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar som ny expert under fotbolls-EM

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Ola Toivonens säsong som spelare är över. 

Men som expert börjar den nu. 

MFF-stjärnan tar plats i SVT:s trupp till sändningarna från fotbolls-EM. 

Det var i hemmamatchen mot Elfsborg som Malmö FF:s Ola Toivonen tvingades av med en skada i halvtid. Det skulle visa sig att skadan på 34-åringen var så pass allvarlig att säsongen tog slut där och då. 

Toivonen tvingas till operation och lång rehab. 

– De senaste dagarna har vi undersökt honom och kan nu dessvärre fastställa att han har ådragit sig en knäskada som kräver en längre period av rehabilitering, sa MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson i tisdags. 

Toivonen kommenterade på torsdagen för första gången själv skadan på Twitter. 

”Ett besked som gör ont. Tack för allt stöd. Betyder väldigt mycket. Framåt Malmö!”, skriver han. 

https://twitter.com/OlaToivonen20/status/1397426496717869057

Ola Toivonen blir EM-expert i SVT

Men det finns glädjande nyheter kring Toivonen med. Efter 64 landskamper som spelare så kommer han i sommar göra mästerskapsdebut som expert i SVT

Toivonen gör därmed Daniel Nannskog, Jonas Eriksson, och SportExpressens Therese Strömberg sällskap. 

– Det ska bli otroligt roligt att få dela med sig av mina kunskaper kring fotboll och speciellt landslaget, säger Toivonen till SVT och berättar vad det är han vill bidra med. 

– Hur det är att vara på ett mästerskap som spelare, vad som är viktigt och detaljer kring till exempel taktiska matchgenomgångar, säger han.

Sverige inleder EM med att möta Spanien den 14 juni och ställs därefter mot Slovakien den 18 och till slut Polen den 23.