Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blev världskänd – sparkas av klubben

Den isländska kommentatorn Gudmundur Benediktsson har blivit en världskändis efter sitt referat i matchen Österrike-Island.

När Island gjorde 2-1 på tilläggstid tappade Benediktsson greppet, och skrek rakt ut i falsett.

Klippet har blivit viralt, men nu har Benediktsson fått sparken – från sitt andra jobb.

Både han, som är assisterande tränare, och huvudtränaren Jarni Gudjonsson Eggert har fått sparken från KR Reykjavik, enligt 101greatgoals.com.

Österrike-Island var förvisso en spännande match – men uppmärksamheten efter strålkastarna släckts riktades inte mot reprisbilderna på målen.

Det var nämligen den isländska kommentatorn Gudmundur Benediktsson som stal showen – efter hans sanslösa måljubel.

När Island gjorde 2-1-målet på tilläggstid, och nationen med 300 000 invånare officiellt blev klara för slutspel, brast det för Benediktsson.Skrek rakt ut

Han vrålade ut sin gläje för att försöka förmedla alla känslor och intryck till det isländska folket framför tv-apparaterna.

Rösten brast och studsande på pressläktaren ser man i bakgrunden hur svenska Glenn Strömberg med skräckblandad förtjusning iaktar den isländska showen som pågår.

Har nu fått sparken

Men om Benediktsson varit het de senaste dagarna, och omskriven i hela världen, så går det desto tyngre nu. Enligt 101greatgoals, som hänvisar till en nyhet på isländska på klubbens hemsida, så har Gudmundur Benediktsson nu fått sparken från sitt jobb.

Ja, alltså inte kommentatorsjobbet – utan hans andra arbete, som fotbollstränare.

Benediktsson var nämligen assisterande tränare till det isländska laget KR Reykjavik. Både han och huvudtränaren Jarni Gudjonsson Eggert får lämna sina poster med omedelbar verkan, efter att laget har presterat för dåligt.