Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blågults oväntade drag: ”Trodde jag hörde fel”

Foto: FREDRIK AREMYR / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Är det här draget som ska ge gruppsegern?  

Inför måndagens match har Sverige stängd träning de första 15 minuterna – sedan är det öppet. 

– Jag trodde jag hörde fel, säger Nilla Fischer i SVT:s studio. 

I fredags tog Sverige en knapp, men välbehövlig seger mot Slovakien med 1-0. Emil Forsberg blev stor matchhjälte när han satte straffen i den 77:e matchminuten. 

Direkt efter matchen valde Sverige att åka hem till Göteborg där landslaget har sin EM-bas. 

Nu väntar ett par träningsdagar innan det återigen är dags att resa till Sankt Petersburg för att möta Polen i gruppspelets sista match på onsdag. 

Fischers förvåning: ”Trodde jag hörde fel”

Under måndagen kommer Blågult att träna på som vanligt – men landslagsledningen har valt att justera upplägget lite. Måndagens träning kommer nämligen vara stängd de första 15 minuterna, därefter är det öppet för media. Konstigt kan man tycka, för det brukar vara exakt tvärtom. I vanliga fall kan journalister vara på plats och bevaka de första 15 minuterna, sedan får de lämna träningsplanen. 

Ändringen väckte frågor på flera håll och i SVT:s studio efter söndagens matcher valde programledaren André Pops att ta upp det med landslagsbacken Nilla Fischer. 

– Det brukar vara tvärtom. Jag trodde jag hörde fel. Jag skulle gissa att de (landslaget) kör lite taktisk träning eller fasta situationer. Annars har jag ingen aning, säger Fischer i SVT. 

Efter måndagens träning väntar en presskonferens där tre spelare kommer att medverka. Det handlar om Alexander Isak, Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski.