"Bjärreds" kritik - mot Erik Hamréns ledarstil

Publicerad

Erik Hamrén har inte haft någon tydlig startelva de senaste matcherna. Det kritiseras nu av tidigare landslagsspelaren Patrik "Bjärred" Andersson.

– Jag tycker att man måste förmedla en tydlighet mot gruppen, säger han till FotbollsExpressen.se.

Patrik "Bjärred" Andersson har spelat två EM och två VM. Han var med i VM-laget som tog brons i USA 1994. I dag gästade han programmet "Kiev Direkt" på FotbollsExpressen.se och pratade bland annat om att förbundskaptenen Erik Hamrén inte har haft någon tydlig startelva.

– Vi vet alla att kontinuitet är grymt viktigt. Jag tycker att man måste förmedla en tydlighet mot gruppen, framför allt bygga ett förtroende i gruppen att vi har en startelva, elva man, att alla vet förutsättningarna. Nu är det som alla går och väntar, säger Patrik "Bjärred" Andersson.

Det kändes som att det blev en total förvirring efter första matchen. Hamrén är kritisk till att spelarna inte kommer och möter och vågar mer, medan spelarna säger att de skulle slå långbollar om de var pressade. Det kändes som att kommunikationen inte var den bästa?

– Det är Hamréns uppgift att förmedla det.

Är det lite att han blir avslöjad att han är nybörjare på den här nivån?

– Vi har ju ett team. Allbäck har rutin i massa, så det tror jag inte.

Den tidigare landslagsbacken tror inte att Sverige kommer uppträda lika förvirrat i matchen mot England.

– Vi vet vad vi möter. Jag hade en dålig upplevelse i Belgien, första matchen. Man får dra lärdom och jag är övertygad om att vi kommer se ett helt annat Sverige i morgon kväll.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag