Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Birro: "Jag är stum av beundran för Spanien"

Marcus Birros Italien hade inte en chans mot Spanien i EM-finalen.

0-4 blev det till slut för Gli Azzuri – men det stora nederlaget hade inte lyckats göra FotbollsExpressens profil bitter.

– Jag är stum av beundran för Spanien, säger Birro i TV4.

Redan efter första halvlek hade Spanien skaffat sig en tvåmålsledning genom fullträffar av David Silva och Jordi Alba.

Och i andra blev den italienska avgrunden ännu djupare, när inhopparen Thiago Motta skadade sig och Cesare Prandellis mannar tvingades spela resten av EM-finalen med tio man.

Matchen slutade 4-0 – och Marcus Birro absoluta favoritlag fick nöja sig med EM-silver.

Birros firande i Stockholms fontäner fick skjutas upp på obestämd tid, men FotbollsExpressens krönikör var ändå storsint när han var bisittare i TV4:s Late Night EM.

"Stum av beundran"

Framför allt öste han beröm över Spanien.

– Jag är fullständigt vansinnig... Nä, det är jag inte alls. Jag applåderar för Spanien och det har jag gjort sedan en bit in på första halvlek. Det syntes tydligt att de var väldigt överlägsna Italien. Jag är stum av beundran, eller i alla fall full av beundran, säger Birro.

– Jag har ändå en kapacitet att kunna lägga det ena benet över det andra och njuta av Spanien, även om jag fortfarande älskar Cesare Prandelli och resten av Italien.

"De är bäst"

Speciellt imponerad var han av Spaniens vinnarmentalitet.

– Länder brukar få en reaktion på framgång och bli lite mätta. Spanien blir inte det. De bara fortsätter vilja vinna, säger Birro.

– De är bäst när det gäller. De har gjort en del matcher där de inte har varit så imponerande, men så i kväll är de så här vansinnigt bra igen.

"Gjorde ändå mål"

Men han kunde inte hålla sig från att få in lite italiensk stolthet mitt i all storsinthet.

– Vi "halvspaggar" kan i alla fall glädja oss över att det enda laget som lyckades göra mål på Spanien i det här mästerskapet var Italien, i gruppspelet.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!