Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges matchtröja hyllas stort inför EM

Albin Ekdal.
Alexander Isak.

Sverige kommer inte till EM som favoriter.

Men om Blågult spelar i sina blåa bortatröjor blir laget åtminstone en favorit i vissa ögon.

”En kung bland lojala undersåtar. En gud bland de dödliga. En helig mantel bland enkla fotbollströjor”, skriver Independent.

Fotbolls-EM inleds med match mellan Italien och Turkiet under fredagskvällen och inför mästerskapet har de 24 nationerna presenterat sina matchtröjor.

Därefter har också flera sajter rankat de 48 tröjorna och bilderna på den blåa svenska bortatröjan med smala gula ränder hyllas stort.

”Adidas säger att designen 'förenar klass och modernitet' och för en gångs skull är det svårt att argumentera emot marknadsföringen”, skriver ESPN.

Sveriges bortatröja hyllas

Enligt sportsajten SB Nation är det svenska laget bäst klätt i grupp E.

”Den (bortatröjan) är unik och enkel på samma gång. Ränderna är tillräckligt små för att göra skillnad, men inte tillräckligt breda för att svälja hela tröjan”, skriver sajten.

Den engelska tidningen Daily Mirror gillar också tröjan och utnämner den till tredje snyggast efter Italiens hemmatröja och Rysslands bortatröja.

”Varför åkte inte Skottland med den här som sin hemmatröja?”, frågar sig Daily Mirror.

Kanske aldrig använder tröjan

Allra mest imponerade över den svenska bortatröjan är Independent som rankar den högst av alla 48 tröjor i mästerskapet. 

”Wow. De smala ränderna är vackra och skrämmande på samma gång mot den intensiva, blå färgen. V-kragen funkar bra och avståndet mellan de gula delarna på tröjan är perfekt. En kung bland lojala undersåtar. En gud bland de dödliga. En helig mantel bland enkla fotbollströjor. Vi har vår vinnare”, skriver Independent.

Tyvärr för de som gillar Sveriges bortatröja finns det risk att laget inte kommer använda den under EM. I matchen mot rödklädda Spanien finns inget behov av en blå bortatröja och i matcherna mot Slovakien och Polen står Sverige som ”hemmalag”.