"Bettar inte 10 000 på att Polen går vidare"

Publicerad

I kväll ska värdnationen Polen öppna EM mot Grekland.

Men svensk-polska nöjesprofilen Dominika Peczynski tror inte att hemmalaget får smälla av sina segerfyrverkerier efter premiärmatchen.

– Det känns som en typisk kryssmatch, säger Peczynski till FotbollsExpressen.se.

Dominika Peczynski kom till Sverige från Polen när hon var sju år gammal.

Hon fick sitt publika genombrott som sångerska i bandet Army of Lovers tillsammans med bland andra Camilla Henemark och Alexander Bard.

"Typisk kryssmatch"

Klockan 18.00 i kväll ska hennes modernation Polen kicka i gång EM på Naradowy-stadion i Warsawa.

För motståndet står mästarna från 2004 – Grekland. Peczynski säger att hon vill tro på seger för värdnationen – men att det kommer att bli tufft mot grekerna, som Fifa rankar som världens 14:e bästa landslag.

– Det känns som en typisk kryssmatch. Samtidigt kommer de att ha ett fantastiskt publikstöd där nere, folk kommer väl att vara som galna, så Polen kanske kan vinna ändå", säger Peczynski till FotbollsExpressen.se.

"Vågar inte betta"

Däremot tror inte Peczynski att Polen har någon större chans att ta sig vidare från sin grupp, som utöver Grekland också innehåller Tjeckien och Ryssland:

– Jag skulle inte direkt betta 10000 spänn på att de går vidare, om vi säger så, säger hon.

Hur stort är det för polackerna att få arrangera ett EM?

– De är jätteglada. Men ska jag vara helt ärligt är jag inte jätteinsatt. Fast det är alltid kul med sådana här stora event.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag