Slår fast: ”Kommer aldrig sälja Mbappé”

Foto: DANIEL COLE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det har länge snackats om Real Madrid.

Inför EM kommer klara besked.

– Jag ska vara tydlig, säger PSG-bossen Nasser Al-Khelaifi till L'Equipe och fortsätter:

– Vi kommer aldrig sälja Mbappé.

För tre år sen skrev Kylian Mbappé historia då han dels blev den yngste franske målskytten i ett VM någonsin, dels blev den förste tonåringen att göra mål i en VM-final sen Pelé på Råsunda 1958.

Nu kliver världsmästaren Frankrikes superstjärna in i sitt andra stora mästerskap.

Och det med ännu större förväntningar på sig. 22-åringen noterades för 42 mål på 47 matcher i Paris Saint-Germain den här säsongen – och som vanligt omgärdas anfallaren av en hel del flyttrykten.

Som vanligt handlar det mesta om Real Madrid.

Redan 2014 försökte den spanska huvudstadsklubben locka över den då 16 år gamle Mbappé. Men den Parisfödde strikern valde att fortsätta i Monaco för att sedermera flytta hem till sin födelsestad.

– Mina föräldrar ville att jag skulle starta min karriär i Frankrike, att jag skulle få min utbildning där. Att jag skulle spela fotboll, men också fortsätta i skolan. Att gå till Spanien i det läget, trots att det var Zidane (som tränade laget) – det är ett annat land, en annan kultur, sa Mbappé nyligen.

PSG: ”Mbappé kommer aldrig lämna”

Real Madrids intresse för Mbappé har i stort sett varit orubbat sen dess. Inför, i princip, varje transferfönster kopplas fransmannen ihop med den spanska jätteklubben och känslan har länge varit att det snarare än om är frågan om när Mbappé skriver på för klubben.

Mbappés nuvarande kontrakt går ut om ganska precis ett år, men lagom till sommarens stora höjdpunkt, fotbolls-EM, verkar Paris Saint-Germain dock stänga flyttdörren helt och fullständigt.

– Jag ska vara tydlig. Mbappé ska stanna i Paris. Vi kommer aldrig sälja honom och han kommer aldrig lämna i en free transfer. Han har allt han behöver i Paris, säger PSG:s Nasser Al-Khelaifi i en intervju med L'Equipe.

Han fortsätter:

– Vart ska han gå? Vilken klubb, om man tittar på ambitioner, kan tävla med dagens PSG? Allt jag kan säga är att det går bra och att jag hoppas att vi kommer överens om ett nytt avtal.

Nasser Al-Khelaifi trycker på Mbappés band till staden och att det finns ett större syfte med i bilden.

– Det här är Paris, det här är hans land. Han har ett uppdrag. Inte bara att spela fotboll, utan att marknadsföra Ligue 1, hans land och hans huvudstad.