Tungt besked i natt: Stjärnan missar EM

Arkadiusz Milik är skadad och missar EM.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/NEWSPIX IMAGO SPORTFOTODIENST
Polen får klara sig utan anfallaren - i gruppsspelet möter man bland annat Sverige.
Foto: LUKASZ LASKOWSKI / BPA/MB MEDIA BILDBYRÅN

Blytung smäll för Sveriges gruppmotståndare Polen.

Napoli-anfallaren Arkadiusz Milik, 27, missar hela mästerskapet, meddelar förbundet på sin hemsida.  

Den 27-årige anfallaren har varit det stora samtalsämnet i Polen den senaste tiden.

Hinner han repa sig i tid till EM?

Tydligen inte. Napolispelaren Arkadiusz Milik, förra säsongen utlånad till Marseille, missar hela mästerskapet. Det meddelar det polska fotbollsförbundet på sin hemsida under måndagskvällen.

En blytung smäll för Sveriges gruppmotståndare. Milik, som skadade knät i den sista ligamatchen i Frankrike, där han också noterades för ett mål,, har gjort närmare 60 landskamper och noterats för 15 mål. 

Polens anfallsstjärna missar EM

”Dagens träning var ett test som skulle ge svar på huruvida 27-åringen skulle kunna spela EM. Men smärtan han kände under testerna och övrig undersökning visar att han inte är redo att träna eller spela för fullt”, skriver förbundet.

Polen har förvisso en av världens absolut bästa anfallare i Robert Lewandowski, men bekom honom börjar det se tunt ut. Nu är Milik borta ur leken och sen tidigare har Hertha Berlin-anfallaren Krzysztof Piatek konstaterats vara otillgänglig.

Dessutom petades trotjänaren Kamil Grosicki ur EM-truppen. Polens förbundskapten Paulo Sousa har dock beslutat sig för att inte kalla in någon ersättare till Arkadiusz Milik.