Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Andreas Isaksson: "Är hemskt att höra"

Andreas Isaksson
Foto: Expressen TV

PORNICHET/STOCKHOLM. En stor terrorattack planerades mot fotbollssupportrar i Belgien.

Nyheten väcker oroliga reaktioner bland de svenska landslagsspelarna.

– Det är hemskt att höra. Vi är här för att spela fotboll, säger målvakten Andreas Isaksson.

Under lördagen greps tolv personer i Belgien, misstänkta för att ha planerat en terrorattack mot fotbollssupportrar som i Bryssel skulle följa EM-mötet mellan Belgien och Irland.

Flera av de gripna ska ha kartlagts och övervakats i dagar, enligt belgiska RTBF. De misstänks vara en del av en terrorcell som planerat att utföra en attack, samtidigt som EM-fotbollen visades på tv i Bryssel.

– Det är hemskt att höra, säger målvakten Andreas Isaksson, när han får höra om nyheten i landslagets mixade zon under lördagsförmiddagen.

"Känner mig hundra procent trygg"

Hur ser du på säkerhetsläget?

Det är klart att det har snackats väldigt mycket om säkerheten inför det här mästerskapet. Men vi har känt oss trygga, och de har gjort ett jäkla bra jobb.

Även John Guidetti menar att han inte har några tankar på att det skulle kunna inträffa någonting kring mästerskapet i Frankrike.

– Jag tycker säkerhetsläger har funkat fantastiskt bra. Det har varit ett mycket fint mästerskap, frånsett några tråkigheter, men jag känner mig hundra procent trygg och fokuserar på att ta tre poäng mot Belgien, säger han.

Den 24-årige anfallaren har inte heller hört några oroligheter från de familjemedlemmar som är på plats för att följa mästerskapet i Frankrike.

– De har inte gett mig några indikationer på att de känner sig rädda, de tycker bara att det har varit bra stämning, säger John Guidetti.