Lugnande besked efter dramat på träningen

Här skadas Jens Cajuste under träningen.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Landslaget tränar för sista gången innan avresan till Spanien.

Då tränar inte Albin Ekdal hela passet.

En bit in i träningen klev också Jens Cajuste av med en lindad fot.

– Efter en första bedömning så handlar det om en lättare stukning av fotleden, säger landslagsläkaren Jonas Werner.

På måndag är det EM-premiär mot Spanien i Sevilla. Under lördagen tränar landslaget för sista gången på svensk mark innan avresan till Spanien. Då meddelar landslaget att nyckelspelaren Albin Ekdal inte kommer att träna hela träningspasset med laget.

Anledningen är att Ekdal fick en smäll under gårdagens träning och enligt landslagsledningen handlar det om en ren försiktighetsåtgärd.

Cajuste med skada: ”En lättare stukning”

– Samtliga tillgängliga spelare tränar i dag. Albin Ekdal kommer dock inte delta i hela träningen. Albin fick en smäll på träningen i förrgår och kommer därför som en försiktighetsåtgärd inte vara med på hela träningen, säger presschefen Jakob Kakembo Andersson.

En bit in i träningen klev Jens Cajuste av med en befarad skada. Mittfältaren avlossade ett distansskott och blev liggandes kvar. Läkarteamet var snabbt framme och lindade Cajustes vänsterfot innan han avbröt träningen och leddes av planen.

– Efter en första bedömning av Jens Cajuste så handlar det om en lättare stukning av fotleden. Vi undersöker det närmare under dagen, säger landslagsläkaren Jonas Werner efter träningen.

Klockan 13:00 håller Sverige presskonferens. Då kommer Alexander Isak och Emil Forsberg att möta media inför EM-premiären.


GUIDE: Allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021 

Albin Ekdal skadad inför matchen: ”Åkt på en smäll”

Klev av uppvärmningen som försiktighetsåtgärd.