Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken: ”Tycker det är horribelt”

Foto: MIHAI BARBU / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBERT GHEMENT / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det blev en speciell första halvlek för Christoph Baumgartner mot Ukraina.

Han knockades, gjorde mål och byttes ut.

Beslutet att låta honom spela vidare får kritik i SVT.

– Det handlar om förtroende för sporten och att man respekterar spelarna, säger Jonas Eriksson.

Österrike hade bud på flera mål i den första halvleken mot Ukraina.

Laget skapade flera jättechanser och gick till sist till halvtidsvila i 1-0-ledning. Det blev framför allt en händelserik halvlek för Österrikes vänsterytter Christoph Baumgartner.

I den 18:e minuten skallade Baumgartner ihop med Illja Zabarnyj när han nickade bort en ukrainsk hörna men efter läkarvård fick han återvända till planen, vilket gav resultat.

I den 21:a minuten stack Baumgartner fram sin fot på en hörna och han fick fira ett viktigt mål för Österrike som jagade andraplatsen i grupp C.

I den 33:e minuten var matchen dock över för Baumgartner. Han satte sig ner på planen flera gånger och till slut byttes han ut mot Alessandro Schöpf.

Christoph Baumgartner fick spela vidare

Expertkommentatorn Markus Johannesson var kritisk mot att Christoph Baumgartner tilläts spela vidare efter den hårda smällen mot huvudet.

– Det kan man fundera på. Läkarnas roll utifrån att han får huvudskadan tidigare, att han ändå spelar vidare ett par minuter med den smällen. Stort frågetecken på det, säger Johannesson i SVT.

Domarexperten Jonas Eriksson var ännu mer kritisk i SVT:s studio.

– Med facit i hand var det absolut fel. Man kan inte fråga en spelare om han eller hon vill spela vidare för det vill de alltid. Det är en läkare som måste ta ansvar och ta beslut, säger Eriksson.

– Jag tycker det är horribelt att han får fortsätta spela. 

Jonas Eriksson tycker även att det borde tillåtas ett extra byte vid huvudskador.

– Man kan inte riskera spelarnas hälsa på det här sättet. Det handlar om spelarna och deras hälsa. Det handlar om förtroende för sporten och att man respekterar spelarna.

Österrike vann matchen med 1-0.