Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förvirring kring Zlatan – efter orden om Milan

Zlatan: ”Alla ringer mig”
ZlatanFoto: IMAGO/COLORSPORT / IMAGO/COLORSPORT IMAGO SPORTFOTODIENST
Don GarberFoto: USA TODAY NETWORK / SIPAUSA TT NYHETSBYRÅN
Zlatan under tiden i Milan 2012Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

MLS-pampen Don Garber placerade Zlatan Ibrahimovic i Milan. 

Men nu vill ligan reda ut vad Garber faktiskt menade. 

”Många felaktiga rapporter”, menar kommunikationschefen Dan Courtemanche.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Los Angeles Galaxy går ut vid nyår, och det har inte kommit några konkreta tecken från Zlatan själv om vad som då händer med karriären. 

Galaxy har bekräftat att de ska inleda samtal med svensken, samtidigt som CBS uppgett att en förlängning med MLS-laget ser troligt ut. 

Men 38-åringen har även kopplats ihop med en rad andra klubbar, och den insatte LA Times-journalisten Kevin Baxter tror inte på en fortsättning i Galaxy. 

– Sättet som Zlatan lämnade planen på, när han tog sig i skrevet, var för mig ett tydligt budskap att han inte kommer tillbaka. På hans sista mediadag så tog han tillfället i akt att slakta MLS. Varför skulle man vara så respektlös mot ligan om planerar att fortsätta?, sa Baxter till SportExpressen

Förvirring kring orden och Zlatan och Milan

Och under torsdagskvällen kom MLS-chefen Don Garber med ett uttalande som hela fotbollsvärlden tolkade som ett tecken på att Zlatan är på väg tillbaka till sin gamla klubb AC Milan. 

– Zlatan är 38 år och nu rekryteras han av Milan som är en av världens största klubbar. Han har satt flera målrekord de senaste åren och han är en spännande kille både på och utanför planen, sa Garber i en intervju med ESPN. 

Och sett till citatet verkar det onekligen som att Garber sitter på information som tyder på en Milan-comeback för den svenske anfallaren. Men det beror på att hans engelska ord misstolkats i utländsk media, menar MLS kommunikationschef Dan Courtemanche. 

”Trots många felaktiga rapporter så menade Don Garber inte att Zlatan är klar för Milan”, skriver han på Twitter. 

Så ska orden tolkas

The Scores Anthony Lopoldo försöker reda ut vad som kan ha gått snett i översättningen. Lopoldo menar att ”being recruited” inte kan översättas rakt till ”värvas”, och att Garber snarare ska ha menat att Milan tittar på Zlatan. 

”Det kan betyda att Milan är med och gör upp om Zlatan. Eller så hänvisar Garber till tidigare rykten”, skriver Lopoldo på Twitter. 

Tidigare har bland annat Marca kopplat ihop Zlatan Ibrahimovic med en återkomst till Milan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.