Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Förvånas över hur många som känner igen mig här”

Foto: DAVID PEREZ CEJUELA / CORDON PRESS BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Kosovare Asllani har spelat i både Paris Saint-Germain och Manchester City.

Men de första månaderna som Real Madrid-spelare står i en klass för sig.

– Det är på en helt annan nivå, säger hon.

Det tog 118 år. Men sedan den 1 juli i år har storklubben Real Madrid även ett officiellt damlag.

Lagets första stora värvning – i fjol då fotbollsklubben fortfarande hette CD Tacón – var Kosovare Asllani.

Därför var det inte mer än rätt att svenskan även blev den historiska första målskytten för Real Madrid i ligan, med sitt 1–0-mål mot Valencia i mitten av oktober.

– Jag hade föreställt mig det drömscenariot. Det var mäktigt, man kan inte sticka under stol med att det var en dröm att få göra det, med tanke på att jag också var första värvningen, säger Kosovare Asllani.

Leder skytteligan

Den svenska landslagsmittfältaren har tidigare berättat om Real Madrid-supportrarnas enorma intresse för det nya laget, där även landslagskollegan Sofia Jakobsson spelar.

Uppståndelsen har blivit ännu större av Real Madrids säsongsinledning – och hennes egen.

Utöver det historiska första målet har Kosovare Asllani gjort ytterligare sju mål, vilket gör att hon är i delad skytteligaledning så här långt.

Det märks i de sociala medierna.

– Ja, på allting. Jag försöker att inte vara inne för mycket. Men på alla mina sociala medier är det på en helt annan nivå nu, säger hon.

– Folk verkar tycka om att man levererar.

I landslaget, som på tisdag avslutar EM-kvalet borta mot Slovakien, har Kosovare Asllani ofta utmärkt sig som framspelare, även om det också blivit 37 mål på 143 landskamper hittills.

I Real Madrid har hon under säsongsinledningen dock haft en mer utpräglad roll som målgörare.

– Jag anpassar mig till det som laget behöver, nu behöver de någon som producerar mål, säger hon.

– Jag har kunnat axla den rollen och ändrat mitt ”mindset” lite från att söka passning till att komma till avslut så mycket som möjligt. Och det har gett resultat.

Kändis på stan

Framgångarna har dessutom gjort att svenskan allt oftare också blir igenkänd när hon är ute och rör sig i tremiljonersstaden.

– Nu är jag inte jättemycket ute på stan just nu, men jag blir förvånad över hur många som känner igen en. Det är förvånansvärt, för Madrid är ändå väldigt stort, säger hon.

Efter de första åtta matcherna ligger Real Madrid fyra i Primera división femenina. Det återstår det en del att jobba med jämfört med de mer etablerade topplagen som Atlético Madrid och Barcelona. Men Real Madrid är på god väg, anser Kosovare Asllani.

– Spelmässigt och nivåmässigt, att hålla en hög lägstanivå i 90 minuter, finns mer att önska. Men vi har vunnit matcher och i slutänden är det det viktigaste, säger hon.

– Som alltid i Real Madrid finns bara en sak, det är att vinna. Oavsett om det första året i klubbens historia.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.