Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Försvann spårlöst: ”Var utelämnad åt mitt öde”

Mohamed Ihattaren kom aldrig tillbaka till Sampdoria efter en semester och det beskrevs som om mittfältaren ”gått upp i rök”. 

Nu berättar han om beslutet att inte återvända till Italien. 

– Jag stod inte ut längre, säger han till De Telegraaf.

Mohamed Ihattaren lämnade PSV Eindhoven i somras och skrev på för Serie A klubben Juventus men lånades omedelbart ut till Sampdoria. 

Men efter en semester i oktober dök han inte upp - och det saknades spår efter mittfältaren som inte heller har uttalat sig. 

Förrän nu. 

Kritiken mot klubben

I en intervju med De Telegraaf berättar han om beslutet att inte återvända. 

– Jag lämnade på grund av omständigheterna i Sampdoria. Jag var 19 år gammal och satt på ett hotellrum. Ensam och helt utlämnad åt mitt öde. Jag stod inte ut längre, säger han. 

Han menar att klubben inte levde upp till sina förpliktelser mot honom som spelare.

– Jag fick ingen lön, det fanns inget förberett, varken ett bankkonto eller någon försäkring. De visste inte ens om att jag var vänsterfotad. 

Han har också brutit med agenten Mino Raiola och har inte hört något från Sampdoria sedan han ”försvann”.

– Förtroendet saknades. Men jag var inte försvunnen, de hade kunnat fråga en slumpvald kille från Utrecht om var jag befann mig, säger han. 

Nu tränar mittfältaren för att hitta formen samtidigt som hans agent Ali Dursun försöker att hitta en ny klubb. Han har bland annat kopplats ihop med en återkomst till sin hemstad och FC Utrecht i Eredivise. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.