Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Försökte dölja dödskraschen

Emiliano Sala.
Foto: DAVID VINCENT / AP TT NYHETSBYRÅN

Den ansvarige ville dölja Emiliano Salas flygkrasch.

Det hävdar åklagaren i rättegången som ska reda ut vad som hände i samband med den ödesdigra olyckan.

”En jävla katastrof. Det kommer bli en utredning. Det är ett plan som jag hanterar”, skrev David Henderson som ordnade resan enligt GFFN.

Emiliano Sala blev Cardiffs, då i Premier League, dyraste spelare genom tiderna.

Men efter att affären med Nantes blivit klar i januari 2019 inträffade en tragedi när han skulle resa över Engelska kanalen.

Hans plan kraschade och både Sala och piloten David Ibbotson omkom i olyckan.

– Jag är här uppe i planet och det verkar som att det är på väg att gå i bitar, sa Sala i ett röstmeddelande till sina vänner kort innan kraschen enligt den argentinska tidningen Olé.

Han fortsatte:

– Om ni inte hör något nytt från mig på 1,5 timme behöver ni inte skicka någon att leta efter mig, för ni kommer inte hitta mig. Shit vad rädd jag är.

Avslöjar orden efter Salas krasch

Efter olyckan har en man vid namn David Henderson ställts till svars för att ha anordnat flygresan över Engelska kanalen. Nu har även hans meddelanden i samband med kraschen blivit offentliga under en rättegång.

Enligt åklagaren ska Henderson först ha skrivit till en mekaniker att planet var borta och sedan försökt tysta ner det som hände.

”Säg inte ett ord till någon”, skrev Henderson enligt GFFN.

Henderson fortsatte sedan med att skriva till flygplanets ägare.

”'Ibbo' kraschade Malibo (flygplanet) och dödade sig själv och vip-passageraren. En jävla katastrof. Det kommer bli en utredning. Det är ett plan som jag hanterar. Det öppnar Pandoras ask”, skrev han och fortsatte:

”Jag vill att alla undviker att prata med CAA (flygsäkerhetsmyndigheten). Bara 'inga kommentarer'.”

Cardiffs vd om Sala: ”Han var så glad”

Fotbollsstjärnan dog i flygkraschen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.