Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre fotbollsstjärnan dyker upp med käpp

Alexander Östlund, före detta landslagsspelare i fotboll.Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Alexander Östlund anno 2009.Foto: OLLE SPORRONG

Alexander Östlund kom till Idrottsgalan efter många år bortom rampljuset.

Den nu 41-årige Östlund hade med sig en vandringskäpp till galan och berättar också om glädjen över att Zlatan gått tillbaka till Milan.

– Det är helt fantastiskt. Han är en väldigt stor person och själsfrände till mig, säger Östlund.

Den tidigare EM-spelaren och store fotbollsprofilen Alexander Östlund slutade med fotbollen vintern 2010 men kom till Idrottsgalan som representant för sin stiftelse Goodsport.

– Jag är här å stiftelsens vägnar. En stiftelse som jobbar med integration inom idrott. Jag tycker föreningslivet är en naturlig väg att nå integration. Idrotten betyder jättemycket för mig därför, säger Alexander Östlund.

– Jag går normalt sett inte på galor men nu är jag här i alla fall. 

Om Zlatan: ”En själsfrände till mig”

Alexander Östlund var god vän med Zlatan Ibrahimovic när de båda spelade i landslaget tillsammans och Östlund är glad över att han nu gått till Milan.

– Det är helt fantastiskt. Han är en väldigt stor person och själsfrände till mig. När jag växte upp kollade jag alltid på ”Uno, kryss, due” med min morfar Arnold och Milan var mitt favoritlag. Det var så jag fick upp mitt intresse för fotbollen bland annat, säger Östlund.

Han fortsätter också följa fotbollen nu när karriären är över.

– Jag försöker följa mycket. Om jag inte hinner när jag jobbar mycket följer jag på målservice. Jag vill hela tiden ha koll på vad som händer.

Östlund hade käpp med sig: ”Örnögat heter den”

Alexander Östlund kom till idrottsgalan med en käpp. 

Har du någon åkomma eller är den en snygg accessoar?

– Det var lite olyckligt, jag sparrades mot Rickard Nordstrand (kampsportare, reds anm) i helgen och det var inte så smart. Då får man sig lite kyssar för han kan ju det där.

– Käppen fick jag av min familj, ”Örnögat” heter den. Jag gillar att gå och springa och det är som en vandringssticka. Nu tänkte jag att jag ska gå in Stockholms gator lite också.

TV: ”Jag tar varje dag som den kommer”

Hockeyspelaren på plats på Idrottsgalan efter olyckan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.