Italienska landslaget hedrar Stefano Borgonovo under semifinalen mot Spanien. Foto: Carl Recine
Italienska landslaget hedrar Stefano Borgonovo under semifinalen mot Spanien. Foto: Carl Recine

Forne stjärnanfallaren död – hedras i kväll

Publicerad

Forne Milan-anfallaren Stefano Borgonovo avled i dag, 49 år gammal.

Italien att hedrade den avlidne profilen genom att bära sorgbindlar i kvällens supermöte med Spanien.

"Du kommer alltid att finnas med oss", skriver Mario Balotelli på Twitter.

För fem år sedan avslöjade Stefano Borgonovo att han hade drabbats av ALS, en förlamningssjukdom som bryter ned nervceller i hjärnan och ryggraden.

Sedan dess har han kämpat mot sjukdomen, vars symptom ledde till att Borgonovo endast kunde kommunicera genom en röstdator.

Men kampen tog alltså slut i eftermiddag, då den forne stjärnanfallaren avled och försatte Fotbolls-Italien i sorg.

Bära bindlar

Det italienska landslaget valde att bära svarta sorgbindlar i kvällens Confederations Cup-semifinal mot Spanien.

Och Mario Balotelli, som tvingats lämna återbud till mötet på grund av skada, tog till Twitter för att skicka sin hälsning.

"Farväl Stefano Borgonovo, din styrka är en läxa för livet för oss alla. Du kommer alltid att vara med mig. Med oss! Farväl", skriver Milan-anfallaren.

Borgonovo, 49, kunde ståta med en karriär i klubbar som Milan och Fiorentina. I den senare bildade han ett fruktat anfallspar med fixstjärnan Roberto Baggio.

Han lämnar efter sig en fru och fyra barn.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag