Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlänger avtalen med europeiska toppligorna

Lina Hurtig gjorde mål och assist i seriefinalen mot Milan i helgen.
Foto: ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERS / ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTE
Rebecka Blomqvist gjorde sitt andra mål för Wolfsburg i helgen.
Foto: FOTO2PRESS/OLIVER BAUMGART VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/FOTO2PRESS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Kosovare Asllani har hjälpt Real Madrid att klättra i den spanska ligans topp.
Foto: OSCAR J BARROSO / ZUMA PRESS/IBL

Viaplay fortsätter sända världens främsta damligor.

Nu kan tittarna även följa de svenska stjärnornas framfart i Serie A via streamingtjänsten.

– Det är en helt unik satsning på de mest spektakulära damligorna ute i Europa, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.

De europeiska toppligorna för damer är proppfulla med svenska stjärnor. Bara i helgen gjorde målvakten Zećira Mušović debut för regerande mästarna Chelsea, Rebecka Blomqvist sitt andra mål i Bundesliga för Wolfsburg och i Atlético Madrid spikade Hedvig Lindahl igen.

Nu fortsätter NENT Group göra ligorna tillgängliga för den svenska publiken. Tv-huset har gjort klart med rättigheterna för engelska Super League, tyska Frauen Bundesliga samt spanska Liga Iberdrola till och med 2024.

Sänder Serie A och danska ligan

Viaplay adderar även italienska Serie A, där Lina Hurtig gör succé för Juventus, samt danska Gjensidige Kvindeliga till sitt utbud.

– Viaplays tittare har kunnat följa såväl toppligorna som Champions League-avgörandet under de senaste åren. Nu sker en förlängning samt expandering då vi adderar italienska Serie A. Vi samlar upp de stora lagen i Europa samtidigt som det spelar upp mot 30 svenska utlandsproffs i berörda ligor. Vi har dessutom förmånen att visa det kommande världsmästerskapet sommaren 2023, säger Per Nunstedt i ett uttalande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.