Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förlängde sviten – har galet facit

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Femte raka segern och fortfarande obesegrat – Rosengård ångar på i toppen av damallsvenskan.

Sanne Troelsgaard, 33, inledde målskyttet borta mot Hammarby.

Och Jelena Cankovic fixade avgörande, 2-0, på straff.

Inget verkar kunna stoppa Rosengård från ett nytt SM-guld. Lagets facit i årets seriespel är galet starkt: 14 segrar, två oavgjorda, noll förluster. Målskillnaden? 43-3.

– Vi kan döda matchen mycket tidigare, göra både tre och fyra noll egentligen, så att det inte blir så här onödigt spännande som det blir på slutet, säger Rosengårds lagkapten Caroline Seger i Sportbladets sändning.

Mot Hammarby skickade rutinerade Sanne Troelsgaard in matchens första mål, via ribban, i den första halvleken. Resultatet stod sig drygt 20 minuter in i den andra akten.

Gästernas anfallare Mimmi Larsson revs ner av målvakten Anna Tamminen. Domaren tvekade, men valde till slut att blåsa straff. Jelena Cankovic rullade iskallt in bollen till höger.

– Jag tycker att den är solklar och tycker att det är bra att de tar det, att linjedomaren hjälper till och att de diskuterar det, säger Seger till Sportbladet.

Hammarbys Nina Jakobsson fastställde slutresultatet, 1-2, på tilläggstid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.