Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fördömer Super League: ”Får ta konsekvenserna”

Foto: PAVEL GOLOVKIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Super League har mötts av tung kritik från hela fotbollsvärlden efter offentliggörandet. 

Näste man att kritisera projektet är Fifa-presidenten Gianni Infantino. 

– De måste ta konsekvenserna av sina val, säger han i ett uttalande. 

Planerna på nya Super League har skakat en hel fotbollsvärld och kritiserats av både supportrar och spelare. 

Fifa-presidenten ställer sig in i ledet när han talade på Uefas kongressmöte under tisdagen. 

– De sista 48 timmar har förändrat allt. Jag pratar om Super League-projektet. Låt mig vara tydlig från början. Fifa är en organisation baserad på värderingar. Det är inte några tvivel om att Fifa inte godtar detta, sa han från talarstolen. 

Tolv storklubbar är det som har grundat det nya formatet och planen är att ligan ska innehålla 20 klubbar, varav 15 av dem ska ha en fast plats. 

”Måste ta konsekvenser”

– De måste visa mer ansvar. De måste tänka på sina aktieägare och de måste tänka på alla fans och alla de som har bidragit till att göra europeisk fotboll till vad den är i dag, sa presidenten och fortsatte: 

– De måste ta konsekvenserna av sina val. De är ansvariga för dem. Det här betyder att du antingen är inne eller ute. 

Sedan projektet presenterades under natten mot måndagen har det mötts av stark kritik – från både supportrar och spelare. 

– Det är skamligt. Ärligt talat, vi måste ta tillbaka makten från toppklubbarna i det här landet och det inkluderar min klubb. Jag är äcklad av det här, sa Manchester United-ikonen Gary Neville till SkySports. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.