Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fördel för Ilestedts PSG efter första Champions League-kvarten

Hanna Glas
Foto: LEONHARD SIMON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Amanda Ilestedts PSG firar.
Foto: LENNARTPREISS / WITTERS BILDBYRÅN

Hanna Glas och Bayern München har en tuff backe att bestiga efter den första Champions League-kvartsfinalen.

När Bayern Münchens fotbollsdamer för första gången fick spela på Allianz Arena var gästande Paris Saint-Germain ofina nog att vinna med 2–1.

Om Hanna Glas hade en trist tisdagskväll i München var det desto trevligare för en annan svensk landslagsback. Amanda Ilestedt såg i princip på egen hand till att hemmalaget Bayern München inte sprang iväg målmässigt under matchens inledning.

I den nionde minuten kastade hon sig fram och stoppade ett givet mål från Bayerns Viviane Asseyi genom att styra undan bollen precis framför fötterna på fransyskan. Och några minuter senare stod Ilestedt återigen i vägen när hon blockerade Klara Bühl skott från nära håll.

Historisk kväll

Det var första gången i klubbens historia som Bayern Münchens damlag fick spela på herrarenan Allianz Arena, men när den första anstormningen från hemmalaget lagt sig blev det i stället PSG:s match.

Och fram för allt tillhörde den Marie-Antoinette Katoto.

Den franska anfallsstjärnan är bara 23 år men redan Paris Saint-Germains bästa målskytt genom tiderna. Och på tisdagskvällen kom ytterligare två fullträffar.

Viktig reducering 

I den 19:e minuten höll hon sig framme i röran efter en hörna och tryckte upp 1–0 i nättaket, och i den andra halvleken utökade hon gästernas ledning. Katoto nådde högst på ännu en hörna och nickade in 2–0 i den 71:a minuten, hennes 22:a mål för säsongen.

För Bayern München såg det ut att bli en kväll fylld av osis. Inte minst Sydney Lohmann hade marginalerna mot sig när hon träffade stolpen två gånger under den andra halvleken.

Men kvartsfinalen lever inför returen i Paris nästa onsdag, och det kan Bayern tacka Klara Bühl för. I den 84:e minuten dundrade hon in en frispark, vilket fastställde slutresultatet till 1–2.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.