Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förbundskaptenen avgår efter rasistskandalen

Publik på läktarna i Bulgarien.Foto: CARL RECINE / BILDBYRÅN REUTERS X03807
Krasimir Balakov.Foto: GEORGI LICOVSKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
England vann matchen med 6-0.Foto: EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK / EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Bulgariens förbundskapten Krasimir Balakov avgår, fyra dagar efter rasistskandalen i samband med EM-kvalmatchen mot England. Enligt ett pressmeddelande från det bulgariska fotbollsförbundet lämnar dock Balakov sitt jobb på grund av svaga resultat.

Delar av publiken i Sofia utsatte engelska spelare för rasistiska utrop och nazisthälsningar under matchen, som stoppades vid två tillfällen innan England till slut vann med 6–0. Tidigare i veckan avgick ordföranden i Bulgariens fotbollsförbund, Borislav Michailov, efter krav från landets president Bojko Borissov.

Bulgarisk polis har gripit totalt tolv personer efter matchen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.