Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förbundet permitterar förbundskaptenerna

Ingen ligafotboll pågår och landskamper ställs in. Nu permitteras Sveriges förbundskapten Janne Andersson.
Janne Andersson och Peter WettergrenFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Peter GerhardssonFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Håkan SjöstrandFoto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

EM är uppskjutet till nästa år. 

Nu kommer nästa smäll för Janne Andersson – SvFF permitterar den svenske förbundskaptenen. 

– En nödvändig och viktig åtgärd, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet. 

Svenska fotbollförbundet meddelade tidigare under eftermiddagen att totalt 90 av förbundets medarbetare omfattas av permitteringen – däribland förbundskaptenerna för de svenska representationslagen på dam- och herrsidan, Peter Gerhardsson och Janne Andersson samt deras assisterande tränare. 

– Vi påverkas precis som alla andra av coronautbrottet – även ekonomiskt. Vi har ett ansvar att göra vad vi kan, och göra det i tid, för att skydda vår verksamhet långsiktigt i en mycket osäker och utmanande situation. Vi vet ju faktiskt inte hur länge den kommer att vara, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare, Håkan Sjöstrand enligt förbundets webbplats. 

”Minskar ekonomiska belastningen”

SvFF skriver att permitteringen beslutats utifrån grundliga analyser av det ekonomiska läget som förbundet befinner sig i. 

– Genom att införa korttidsarbete kan vi minska den ekonomiska belastningen på organisationen – och därmed också risken för att verksamheten påverkas negativt. Det är naturligtvis något vi helst skulle slippa, men i rådande läge är det en nödvändig och viktig åtgärd – som också känns rimlig gentemot våra otroligt lojala och engagerade medarbetare, säger Sjöstrand. 

På en presskonferens den 16 mars berättade regeringen om stödpaketet med korttidspermitteringar. Emil Källström, ekonomiskpolitisk talesperson för centerpartiet, förklarar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.