Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flygs med privatflyg – för 100 000 kronor

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Ett coronatest stoppade Djurgårdens P.K Bråtveit, 24, från att resa med det norska landslaget till Wien. 

Nu flygs målvakten ner till samlingen i privatflyg.  

Notan väntas landa på 100 000 norska kronor. 

Djurgårdens norske målvakt Per Kristian Bråtveit kallades till ett coronasargat norskt landslag.

Men under tisdagen lämnades målvakten kvar på Gardermoen då resten av laget flög till Wien för att möta Österrike i Nations League. 

Anledningen till kaoset var återigen coronapandemin. Målvaktens svar på coronatestet var ofullständigt och därför tvingades Norge att lämna kvar Bråtveit och resa till matchen med endast en målvakt.

Privatflyg för 95 000

Bråtveit tvingades till ett nytt test - som nu visat sig både fulltändigt och negativt. Därför ansluter målvakten nu till truppen. Den Norske VG journalisten Arilas Ould-Saada skriver på Twitter att Bråtveit under onsdagen tar ett privatflyg ner till Wien. 

Notan för att få flyga ner målvakten väntas bli en dyr historia för det norska fotbollsförbundet. Enligt Ould-Saada kostar flygplanet 100 000 norska kronor (95 000 svenska kronor). Bråtveit landade i Wien runt klockan ett - det vill säga sju och en halv timme före matchstart. Enligt TV2 startar Dif-målvakten för Norge i landskampen. 

Norge möte Österrike klockan 20.45 på onsdagskvällen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.