Nilla Fischer.
Nilla Fischer.

Fischer saknades i Wolfsburgs seger

Publicerad

Wolfsburg har ett ben i Champions League-semifinal.

Trots att Nilla Fischer tvingades kliva av på uppvärmningen besegrade Wolfsburg Brescia med 3-0.

Nilla Fischer var uppsatt i startelvan när Wolfsburg tog emot Brescia i den första av två Champions League-kvartsfinaler.

Men kort innan matchen kommunicerade Wolfsburg, via sitt Twitterkonto, att Fischer inte skulle komma till start och ersättas av talangen Joelle Wedemeyer.

Avbräcket kom inte att spela någon roll för Wolfsburg, som vann Champions League såväl 2014 som 2013. Tessa Wullaert gav hemmalaget ledningen efter en halvtimmes spel. Alex Popp ökade på ledningen till 2-0 efter framspelning från Lara Dickenman i början av andra halvlek.

Wolfsburg vann med 3-0

Caroline Hansen fastställde slutresultatet till 3-0 bakom Camelia Ceasar i Brescias mål efter en timmes spel.

Wolfsburg hade sedan flera chanser att göra flera mål, men Camelia Ceasar höll tätt.

I Wolfsburg spelar också den förre Rosengårds-stjärnan Ramona Bachmann.

Bachmann startade matchen, men byttes ut mot Zsanett Jakabfi i paus.

I och med segern har Wolfsburg nu ett mycket bra läge att nå ännu en semifinal i Champions League.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag