Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Finns ännu en kvinna som anklagat honom”

Cristiano Ronaldo.Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENS
Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / IMAGO/INSIDEFOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt av amerikanskan Kathryn Mayorga, men hävdar att han är oskyldig. 

Nu letar Mayorgas advokater efter en annan kvinna som har framfört liknande anklagelser mot fotbollshjälten. 

– Jag skulle väldigt gärna prata med den kvinnan, säger Mayorgas advokat Leslie Stovall enligt The Sun.   

2017 publicerade tyska Der Spiegel uppgiften att en amerikansk kvinna hade anklagat Juventus-spelaren Cristiano Ronaldo för att ha våldtagit henne under en festkväll i Las Vegas 2009. Då var hon anonymiserad i texten – men i förra veckan trädde hon fram med namn och bild i samma tidning. Kathryn Mayorga, 35, hävdar att Ronaldos advokater tvingade fram en förlikningsprocess, men att hon och hennes representanter kan få överenskommelsen uppriven eftersom hon var psykiskt otillräknelig vid tillfället. 

 

Gammalt fall kan bli aktuellt

Under en presskonferens i Las Vegas berättade Mayorgas advokat Leslie Stovall att han och hans team vill komma i kontakt med en annan kvinna som anklagat Ronaldo för våldtäkt. 

– Jag är bara medveten om en person i England som har anklagat honom för våldtäkt. Jag skulle väldigt gärna prata med den kvinnan. Jag skulle vilja identifiera och kontakta henne, säger Stovall enligt The Sun.  

Fallet i fråga inträffade 2005. Då blev Ronaldo polisanmäld, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på ett hotell i London. Portugisen, som då spelade för Manchester United, nekade till anklagelserna och Scotland Yard la ner utredningen på grund av brist på bevis, rapporterade Daily Telegraph då. 

 

Ronaldo nekar till anklagelserna

Las Vegas-polisen har återupptagit polisutredningen kring Mayorga-fallet, men Ronaldo har återigen nekat till anklagelserna. 

"Våldtäkt är ett fruktansvärt brott som går emot allt jag är och står för. Även om jag vill rentvå mitt namn, så tänker jag inte bidra till mediespektaklet som startats av folk som vill marknadsföra sig själva på min bekostnad", skrev Ronaldo på Twitter tidigare under veckan.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.