Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fifas president i möte med Trump

Presidentduon träffades i Vita huset under måndagen.Foto: SHAWN THEW / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Megan Rapinoe har delat ut hård kritik mot Donald Trump.Foto: SAM SIMMONDS / POLARIS POLARIS IMAGES

Två presidenter möttes i vita huset under måndagen och pratade om damfotboll.

Fifa-presidenten Gianni Infantino sade efter mötet att man vill stärka damfotbollen och Donald Trump säger att han vill ha jämställdhet.

– Vi diskuterade vad alla ska göra, säger Trump enligt The Hill.

Under sommarens fotbolls-VM blossade det upp ett rejält bråk mellan USA:s storstjärna Megan Rapinoe och den amerikanske presidenten Donald Trump. Rapinoe berättade att hon inte tänkte tacka ja till en Vita huset-invit och Trump svarade på Twitter med att hon skulle ”se till att vinna innan hon snackar”.

USA vann som bekant VM-guld och Rapinoe trodde att motståndet från Trump hade bidragit till guldet.

– Jag upplevde det som att det enade laget. Alla tyckte att jag var cool, sade hon till Vox tidigare i sommar.

Infantino: ”Finns fortfarande mycket att göra”

Under måndagen träffade Donald Trump Fifa-presidenten Gianni Infantino i Vita huset. Mötets syfte ska ha varit att diskutera jämställdhet inom damfotbollen.

– Gianni och jag hade just ett möte om damfotboll och diskuterade vad alla ska göra för att förbättra den och göra den mer jämställd och så vidare, berättade Trump för reportrarna när han lämnade Vita huset enligt The Hill.

Enligt tidningen lovade Infantino efter mötet också att Fifa snart kommer avslöja ”några nya initiativ” för att främja damfotbollen.

– Presidenten sade det till mig och han har rätt. Inom damfotbollen, där ni är mästare, finns det fortfarande mycket att göra, sade Infantino.

Under tiden som Infantino och Trump varit presidenter har USA tidigare tilldelas värdskapet för herrarnas VM 2026 tillsammans med Mexiko och Kanada. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.