Fifa tar åt sig äran – efter avslöjandet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sepp Blatter.
Foto: Philipp Schmidli
Foto: Steffen Schmidt / Epa / Tt

ZÜRICH/STOCKHOLM. 14 personer inom Fifa åtalades i dag för en rad bedrägeri.

Nu uttalar sig Fifas president Sepp Blatter för första gången om dagens kontroversiella händelser.

"Sådana oegentligheter har ingen plats inom fotboll och vi kommer se till att de som ägnar sig åt det får lämna fotbollen", säger han i ett uttalande.

Amerikanska myndigheter åtalades i dag 14 män inom Fifa misstänkta för bedrägeri.

Sju av dem greps tidigare under onsdagen och FBI vill ha övriga utlämnade till USA för rättegång. Ytterligare fyra personer har sedan tidigare erkänt.

Nu har Fifas president Sepp Blatter gett ett uttalande angående dagens kontroversiella händelser.

"Det är en svår tid för fotboll, fans och för Fifa som organisation. Vi förstår besvikelsen som många har visat och jag vet att de här händelserna kommer att påverka många människors syn på oss", säger han i ett uttalande.

"Ingen plats inom fotbollen"

Han säger också i uttalandet att den objektiva etiska kommittén har agerat snabbt och stängt av de människorna som har namngetts av myndigheterna från alla fotbollsaktiviteter - såväl inrikes som utrikes.

"Sådana oegentligheter har ingen plats inom fotboll och vi kommer se till att de som ägnar sig åt det får lämna fotbollen", säger han i ett uttalande."

Han menar också att det är Fifa själva som ligger bakom dagens händelser.

"Vi välkomnar åtgärderna och utredningen och tror det kommer hjälpa att stärka de återgärder som Fifa redan har tagit till sig för att utrota alla missgärningar inom fotboll. Dagens åtgärder sattes i rörelse när vi lade fram en akt till de schweiziska myndigheterna i slutet av förra året."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.