Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fick tidig utvisning – sänkte Diogo Jota

Foto: PETER POWELL / EPA
Foto: Darren Staples via www.imago-images.de / www.imago-images.de

Arsenal kunde, trots Grantis Xhakas tidiga utvisning, stå emot Liverpool som saknade både Mohamed Salah och Sadio Mané.

Utan sina stjärnanfallare lyckades man inte med att spräcka nollan, och kampen om finalplatsen i ligacupen är därför fortsatt helt öppen.

Under onsdagen blev det klart att Chelsea är ett av lagen som kommer finnas med när den engelska ligacupen ska avgöras, sedan man slagit ut Tottenham med totalt 4-0 över två möten.

I den andra semifinalen ställs två andra storlag mot varandra, nämligen Liverpool och Arsenal. 

Under torsdagskvällen gick det första mötet av två av stapeln, i en match där Liverpool saknade stjärnor som Mohamed Salah och Sadio Mané som båda är i väg och spelar Afrikanska mästerskapen.

Trots tidiga utvisningen - Arsenal höll nollan

Att det båda stjärnorna saknades oroade kanske en aning på förhand, men efter 24 minuters spel blev Arsenals schweiziska mittfältare Granit Xhaxa utvisad efter att ha fällt en Diogo Jota som var på väg mot ett friläge.

 – Det är ett soklart rött kort, det går inte att tolka det på ett annat sätt, säger Viaplays kommentator Martin Åslund i sändningen.

Ett Arsenal som tvingades spela med en man mindre i över en timme stod för en stor kämparinsats, och skapade också en jättechans när Bukayo Saka hamnade fri framför målet. Saka fick dock se sitt försök räddas av Alisson i Liverpool-målet.

Liverpool lyckades inte skapa de riktigt heta målchanserna, men i matchens sista minut fick man den stora möjligheten.

Takumi Minamino fick, mer eller mindre, öppet mål och kunde bara sätta dit foten för att ge Liverpool ledningen. Men i stället gick skottet över.

Arsenal stod pall matchen ut och höll nollan intakt, och kan därmed ta med sig en stark insats in till det helt öppna returmötet som spelas den 27 januari. Då på Emirates Stadium i London.

Hjulmand: ”Önskar jag hade sagt det”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.