Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fick hjärtstillestånd – vårdas på intensiven

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Den spanska klubben Toledo är i chocktillstånd.

Anfallsstjärnan Lassad Nouioui kollapsade under träning efter att ha drabbats av hjärtstillestånd – och vårdas just nu på intensiven.

"Vi skickar all världens kraft till Lassad", skriver klubben på sin hemsida. 

Det var under lördagens träning som den fransk-tunisiske anfallaren Lassad Nouioui, 32, föll handlöst i gräset.

Klubben CD Toledo, som spelar i den spanska andradivisionen, bekräftar den otäcka händelsen på sin hemsida och skriver vidare att den hjälp som Nouioui fick av sina lagkamrater och ambulanspersonal var en nyckel till att stabilisera hans tillstånd.

Enligt den brittiska tidningen The Sun ska anfallaren ha drabbats av hjärtstillestånd och att han just nu vårdas på intensivavdelningen.

Uppgift: Stjärnan drabbad av hjärtstillestånd

CD Toledo skriver att Nouioui kommer att vara kvar på sjukhuset under de närmaste 48 timmarna för att göra ytterligare tester. Samtidigt har de hört av sig till det spanska fotbollsförbundet och Real Madrids b-lag Castilla  och begärt att få flytta på seriematchen som är tänkt att spelas i morgon, söndag.

"Vi vill passa på att skicka all världens kraft till Lassad", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Lassad Nouioui spelade en säsong i den skotska storklubben Celtic för fem år sen, men är mest känd för sina 99 matcher i den spanska La Liga-klubben Deportivo La Coruna. Den senaste tiden har fotbollsvärlden skakats av ett par tragiska dödsfall efter att spelare drabbats av hjärtproblem.

Ett av de mest uppmärksammade: Fiorentinas lagkapten Davide Astori, som dog i sömnen i början av mars – endast 31 år gammal.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!