Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN

Fick hjärtstillestånd – vårdas på intensiven

Publicerad

Den spanska klubben Toledo är i chocktillstånd.

Anfallsstjärnan Lassad Nouioui kollapsade under träning efter att ha drabbats av hjärtstillestånd – och vårdas just nu på intensiven.

"Vi skickar all världens kraft till Lassad", skriver klubben på sin hemsida. 

Det var under lördagens träning som den fransk-tunisiske anfallaren Lassad Nouioui, 32, föll handlöst i gräset.

Klubben CD Toledo, som spelar i den spanska andradivisionen, bekräftar den otäcka händelsen på sin hemsida och skriver vidare att den hjälp som Nouioui fick av sina lagkamrater och ambulanspersonal var en nyckel till att stabilisera hans tillstånd.

Enligt den brittiska tidningen The Sun ska anfallaren ha drabbats av hjärtstillestånd och att han just nu vårdas på intensivavdelningen.

Uppgift: Stjärnan drabbad av hjärtstillestånd

CD Toledo skriver att Nouioui kommer att vara kvar på sjukhuset under de närmaste 48 timmarna för att göra ytterligare tester. Samtidigt har de hört av sig till det spanska fotbollsförbundet och Real Madrids b-lag Castilla  och begärt att få flytta på seriematchen som är tänkt att spelas i morgon, söndag.

"Vi vill passa på att skicka all världens kraft till Lassad", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Lassad Nouioui spelade en säsong i den skotska storklubben Celtic för fem år sen, men är mest känd för sina 99 matcher i den spanska La Liga-klubben Deportivo La Coruna. Den senaste tiden har fotbollsvärlden skakats av ett par tragiska dödsfall efter att spelare drabbats av hjärtproblem.

Ett av de mest uppmärksammade: Fiorentinas lagkapten Davide Astori, som dog i sömnen i början av mars – endast 31 år gammal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag