Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fernando Torres avslutar karriären

Foto: JUAN MEDINA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JUAN MEDINA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: IVAN ABANADES MEDINA / CORDON PRESS BILDBYRÅN

Fernando Torres avslutar sin fotbollskarriär. Det berättar 35-åringen på Twitter.

”Efter 18 otroliga år är det dags för min fotbollskarriär att få ett slut”, skriver han.

Fernando Torres fotbollskarriär har nått sitt slut.

Det meddelade den spanske 35-åringen, som numera spelar i japanska Sagan Tosu, i ett inlägg på Twitter under lördagsmorgonen.

”Jag har något väldigt viktigt att berätta. Efter 18 otroliga år är det dags för min fotbollskarriär att få ett slut”, skriver han.

Han fortsätter med att berätta att han kommer att hålla en presskonferens i Tokyo nästa söndag, där han kommer att utveckla sitt beslut.

https://twitter.com/Torres/status/1141934249362124801

Inledde karriären i Atletico Madrid

Torres inledde sin karriär i Atletico Madrid där han skrev sitt första kontrakt redan som 15-åring. Där fick han smeknamnet ”El Niño” – pojken – som han sedan kom att bli känd för.

Därefter flyttade han till Liverpool, där han snabbt blev en stor publikfavorit.

35-åringen har även spelat i både Chelsea – där han vann både Champions League och Europa League – och Milan, innan han förra året lämnade den europeiska fotbollen för spel i japanska Sagan Tosu.

Torres har även gjort över 110 landskamper i Spaniens landslag, som han 2010 tog VM-guld med. Han har även två EM-guld med landslaget, och utsågs 2008 till världens tredje bästa spelare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.