Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Får ta ett snack när jag har lugnat ner mig”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

DEGERFORS. Djurgårdens IF hade en tung kväll i Degerfors.

Victor Edvardsen likaså.

Anfallsstjärnan byttes ut redan i paus.

– Jag tycker att jag borde spelat mer, säger han besviket.

Efter att Malmö FF och Hammarby IF hade spelat 0–0 gavs Djurgårdens IF en chans att ta tre tunga och viktiga poäng i guldstriden. De tog den inte.

0–1 i paus blev tillslut 0–3 borta mot Degerfors IF.

– Alla såg att det var en riktig plattmatch och en för dålig Djurgårdsinsats för att ta tre poäng. Vi kom inte upp i nivå alls, båda anfalls- och försvarsmässigt. En stor besvikelse, helt klart, säger Victor Edvardsen som, tillbaka på sin tidigare hemmaplan, överraskande blev utbytt redan i paus. Samma sak gällde Amadou Doumbouya och Hampus Finndell. 

Huvudtränaren Thomas Lagerlöf motiverade trippelbytet med att de ville ha in ny energi. På frågan hur Edvardsen tog bytet svarar han:

– Alla som blir utbytta blir besvikna. Jag är övertygad om att Victor är på banan igen. Det var inte så att han var sämre än någon annan. Vi ville få till en förändring, men det fick vi inte. Det får Kim (Bergstrand) och jag ta på oss.

Edvardsen själv:

– Det är klart man blir besviken att man inte kan påverka något. Jag tycker ändå att jag gjorde det helt okej. Jag försökte skapa lite oreda. Det är klart att jag blev besviken, samtidigt är jag en spelare. Det är inte jag som tar ut laget.

Blev du förvånad?

– Lite, så klart. Jag tycker att jag är den spelaren många gånger … Mina stats är inte som de är för inte, något bra gör jag ju. Vi har många bra anfallare och kantspelare, det är inget mot dem. Det är mer att jag tycker att jag själv har bra kvaliteter och ska spela så mycket som möjligt. Sedan kanske man inte orkar gnugga 90 minuter varje gång, men jag hade mer att bevisa i andra halvlek. 

Fick du någon förklaring?

– Jag fick det mer efteråt. Sedan vill jag inte gå in på exakt vad de sa. Jag fick en förklaring och så kanske man får ta något snack i morgon (söndag) med när man har lugnat ner sig lite med. Där jag kan fråga lite mer i lugn och ro.

Köper du förklaringen som du fick?

– Det är lätt att säga både ja och nej för att det inte ska bli några rubriker. Jag vill vara ute och bidra, det är därför jag spelar. Och jag känner själv att jag har kvalitet för att göra mål och vända det. Nu ville de ha in andra kvalitet. På det sättet kan jag köpa det samtidigt som jag tycker att jag borde spelat mer. 

Victor Edvardsen står noterad för nio mål och nio assist under den allsvenska säsongen. För hans och Djurgårdens IF:s del väntar en Europamatch mot belgiska Gent.

– Vi får titta på vad vi kan göra bättre. Annars blir det åka av i Belgien, säger Edvardsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.