Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Paret får fängelse – för dödsbilden: ”Skamligt”

Foto: FEDERICO PESTELLINI / IMAGO/PANORAMIC/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: THIBALT CAMUS / AP TT NYHETSBYRÅN

Bilder på fotbollsstjärnan Emiliano Salas döda kropp började plötsligt cirkulera på nätet.

Nu kommer två personer att dömas till fängelse för att hackat sig in i bårhusets kamerasystem, rapporterar Daily Telegraph

Emiliano Sala hade precis blivit Premier League-klubben Cardiffs dyraste spelare genom tiderna när tragedin inträffade. På väg till Wales från franska Nantes störtade hans plan i Engelska kanalen.

I februari i år hittades planet som en del av ett bärgningsuppdrag. En kropp blev funnen vid samma tillfälle, och rättsläkarna bekräftade kort därpå att det var Salas lik som hittats.

Kroppen blev obducerad på ett bårhus i Bournemouth – och det var då Sherry Bray, 49, och Christopher Ashford, 62, slog till. 

”Familjen har drabbats hårt”

Paret hackade sig in i lokalens CCTV-kamerasystem och fick loss bilder från obduktionen. Bilderna spreds därefter på nätet – och polisen blev inkopplad. 

Det visade sig att Bray och Ashford hade spridit bilder från ytterligare en obduktion. De har erkänt sig skyldiga till brottet och kommer nu att dömas till fängelse, rapporterar Daily Telegraph.

– Det har varit de två familjerna som har funnits i våra tankar under utredningen. De har drabbats hårt under en period som redan varit svårt och traumatisk för dem, säger chefsutredaren Gemma Vinton. 

– Det som Bray och Ashford gjorde orsakade ytterligare onödig stress och smärta, och jag hoppas att familjerna nu kan koncentrera sig på att sörja sina saknade. 

”Vi är äcklade – skamligt”

Enligt Vinton har Salas anhöriga i Argentina hållits uppdaterade om utredningen på regelbunden basis. 

– Emilianos familj har varit djupt upprörda över att bilden har cirkulerat och hoppas att de ansvariga får sitt straff, säger Sala-familjens advokat Daniel Machover. 

Emiliano Sala med sin mamma Mercedes Taffarel.

Fallet har väckt stor uppståndelse i Storbritannien – och väckt en hel del ilska.

– Vi är äcklade över att någon gjort detta. Det är en väldigt jobbig tid för Salas familj och de borde inte behöva lida ytterligare på grund av den här skamliga handlingen, sa en utredare till Daily Mirror tidigare i år