Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han verkar vara en jättebra kille”

Simon Skrabb satte två snabba mål mot Örebro förra säsongen i allsvenskan. Nu väntar spel i serie A.
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANTONIO BAT / EPA EPA
Mario BalotelliFoto: SIMONE ARVEDA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Simon Skrabb säljs från IFK Norrköping till Serie A. 

Den finländske landslagsmannen ser fram emot flytten - och att bli lagkamrat med Mario Balotelli. 

- Han verkar vara en jättebra kille, säger Skrabb. 

Det var många som höjde på ögonbrynen när italienska medier för omkring två veckor sedan rapporterade att Serie A-klubben Brescia var nära att värva IFK Norrköpings anfallare Simon Skrabb. 

Den 24-årige finländske landslagsmannen, som gjorde fyra mål och fem framspelningar i allsvenskan föregående säsong, presenterades också av sin nya klubb under tisdagen. Övergångssumman landar på någonstans mellan 10-15 miljoner kronor och där hans tidigare klubb FC Jaro ska ha en del av summan. 

”Bara att tuta och köra”

 SportExpressen fick en kort pratstund med Skrabb mellan två träningspass. 

- Det känns helt fantastiskt att det är klart. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få spela i Serie A. Det har dragit ut lite på tiden, men nu känns det skönt att allt är klart.

- Nu är det bara att tuta och köra, säger han. 

Vad har du gjort där nere i Italien den här tiden?

- Det drog som sagt ut på tiden, det var lite pappersarbetet som behövde göras och som tog längre tid än normalt. Och jag vill verkligen tacka min agent som löste det och rodde allt i land till slut. 

Hur ser du på Brescia som klubb?

- En bra klubb och alla har tagit emot mig med öppna armar här. Sedan är klubben i ett knepigt läge just nu där vi ska slåss för att inte åka ur. Men jag är övertygad om att vi kan vända den här trenden och kan börja vinna matcher och klättra i tabellen. 

- Det är bara kolla på kvalitén som finns i truppen med bland annat Mario Balotelli. 

Vad säger du om att bli lagkamrat med honom?

- Det ska bli spännande och han är en fantastisk fotbollspelare som upplevt väldigt mycket i sin karriär och spelat i många stora klubbar. Han verkar vara en jättebra kille. 

- Alla tog som sagt emot mig med öppna armar och jag känner verkligen att jag kommer kunna gå ut och göra min grej. 

Du var med i Finlands EM-kvaltrupp tidigare.  Hur ser du på dina chanser att komma med i EM-truppen. Du är inte rädd att inte få någon speltid?

 - Nej, det är jag inte. Jag var med i EM-kvaltruppen senast och startade mot Grekland och jag tror knappast en flytt till Serie A kommer att försämra mina chanser. 

Hur var firandet när ni blev klara för Finlands första mästerskap på bra länge?

- Det var helt galet, vilt. Det var fantastiskt att få fira när vi gick vidare och även mottagandet vi fick hemma i Finland. 

Vad väntar dig nu?

- Jag ska in på ytterligare en träning snart här nere nu och sedan är det bara att köra på. Jag ska komma i matchtemp och köra lite fotbollskondition. Det kanske tar några dagar innan jag är i form, men jag siktar på att spela så fort som möjligt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.