Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fansens vädjan till Isak inför cupfinalen

Foto: TOIN DAMEN / PROSHOTS BILDBYRÅN
Foto: PROSHOTS / PROSHOTS BILDBYRÅN

ROTTERDAM. Alexander Isak kan ge Willem II deras första pokal sedan 1963. 

Då vädjar fansen att han ska stanna. 

– Han är den viktigaste spelaren vi haft på många år, säger Floor Vierboom.

Alexander Isak har gjort succé i Willem II och snabbt vunnit supportrarnas hjärtan. På de tolv första matcherna gjorde han tolv mål. Han sköt dessutom Willem II till final i den holländska cupen med en kvittering och det avgörande målet i straffdramat mot AZ Alkmaar. Nu vädjar fansen om att han ska stanna.

– Han är den bästa spelaren i Europa just nu och den viktigaste spelaren vi haft på många år, säger Floor Vierboom utanför Feyenoords hemmaplan De Kuip inför finalen mot Ajax. 

Hon har läst om hur Real Madrid, Barcelona, Real Betis, Roma och Chelsea visat intresse för svensken.  

– Jag tror det blir svårt att få honom att stanna i Willem II, men för honom och för supportrarna och för alla vore det bättre att stanna ytterligare ett år och sedan gå till Bayern München eller var han nu vill. Men stanna ett år till Isak!, säger Floor. 

LÄS MER: PL-gigantens hemliga Alexander Isak-möte 

”Vi är så tacksamma”

Runt henne sjunger vänner och Willem II-fans ”Isak, hey, Isak, ho”, svenskens sång i Willem II. 

Det gör även John och Edwin lite längre bort. De är säkra på att Isak kommer att göra mål och ge laget deras första pokal sedan 1963. 

– Vi är så tacksamma för allt han gjort för oss, och jag tror vi visat det på läktaren också, men vi vill inte att han försvinner. Och kanske vore det bra även för hans utveckling att stanna i Willem II ett år till, säger John.
Seger i cupfinalen eller en stark avslutning av ligan kan ge Europa League-spel nästa säsong. Det hade John och Edwin inte vågat hoppats på innan Isak kom från Borussia Dortmund. 

– Det är en fantastisk spelare ni fått fram i Sverige, säger Edwin. Han kommer bli en av de allra största en dag. Ni kan se fram emot många mål i landslaget framöver. 

I finalen möter Alexander Isak en annan jagad 19-åring, Matthijs de Ligt. Mittbacken har hyllat svensken i SportExpressen och även han rekommenderat att svensken stannar i Willem II ytterligare en säsong, 

– Han är en briljant fotbollsspelare. Han är stark, snabb och teknisk. Han är en spelare att hålla ögonen på framöver, sa Matthijs de Ligt efter 4-1-segern mot Willem II.

LÄS MER: Jagas av Barça: ”Kul att det finns intresse”